GOSPODARSKO VIJEĆE

FOTO Podravka, Rasco i Cemix dobitnici Zlatne kune, priznanja za najuspješnije županijske tvrtke

Na kraju svečanosti, priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva i unapređenju komorskog sustava na području županije bivšem predsjedniku Uprave Podravske banke Juliju Kurucu uručio je član Uprave Podravske banke Daniel Unger.

15:42h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Zlatna kuna naziv je priznanja za najuspješnije tvrtke Koprivničko-križevačke županije u 2019. godini, danas uručenih u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica. U kategoriji malih gospodarskih subjekata nagradu je primio Cemix Croatia d.o.o., u kategoriji srednjih Rasco d.o.o., dok je u kategoriji velikih gospodarskih subjekata Zlatna kuna pripala tvrtki Podravka d.d.


Novi predsjednik Gospodarskog vijeća Krunoslav Vitelj otvorio je sjednicu, nakon čega je održana minuta šutnje za Marina Pucara, prerano preminulog bivšeg predsjednika te predsjednika Uprave Podravke.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je kako 3440 aktivnih gospodarskih subjekata ima prihode od 13,2 milijarde kune, čime se kontinuirano posluje s neto dobiti od 465 milijuna kuna. Prema Ljubićevim riječima, gubitci po zaposlenom među najnižima su u državi, a u 2019. godini rezultati poslovanja uspješniji su u odnosu na razdoblje prije krize.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Naši su gospodarstvenici konkurentni i na inozemnim tržištima, a Županija je kao efikasan servis na raspolaganju svim poduzetnicima s kojima imamo kvalitetnu i konstruktivnu suradnju te dvosmjernu komunikaciju po svim pitanjima. Zahvaljujem im što brinu o radnim mjestima, ali i što stvaraju dodanu vrijednost kroz doprinos društvenom životu, prvenstveno sportu. Što se gospodarstva tiče, i nadalje je problem nedostatak kvalificirane radne snage, na što pokušavamo utjecati i kroz srednjoškolski sustav usklađivanjem obrazovnih programa s potrebama na tržištu, ali se takvi rezultati ne postižu preko noći – rekao je Ljubić.

Uručeno je i priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva

Tvrtku Cemix predstavljao je direktor Željko Pecak. Kao i Darko Paviša, suvlasnik i član Uprave Rasca, kazao je kako su 2019. i 2020. godina bile najuspješnije dosad. Paviša je, usto, izdvojio kako prema broju zaposlenih od prošle godine pripadaju kategoriji velikih tvrtki, a postigli su, dodao je, rekordne rezultate te završili trogodišnji investicijski ciklus vrijedan deset milijuna eura. Član Uprave Podravke i predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić naveo je kako je Grupa Podravka u protekle dvije godine ostvarila iznimne poslovne rezultate kojima je opravdala velika očekivanja, pa i organski rast unatoč epidemiološkoj situaciji. Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec, između ostaloga, naglasio je važnost uspješnosti navedenih tvrtki za gospodarstvo županije.

Na kraju svečanosti, priznanje za izniman doprinos razvoju gospodarstva i unapređenju komorskog sustava na području županije bivšem predsjedniku Uprave Podravske banke Juliju Kurucu uručio je član Uprave Podravske banke Daniel Unger. Kuruc je zahvalio, istaknuvši kako se nada da će nagrađene tvrtke i dalje postavljati i ostvarivati visoke strateške ciljeve.

čitam...