TJAŠA STANKO

FOTO Podravka Vegeta iz Krima dovela najbolju mladu igračicu Lige prvakinja

Iako može popuniti sve vanjske pozicije, najbolje se osjeća na mjestu lijeve vanjske igračice. Prošle godine postigla je 57 pogodaka.

14:29h
0
Tjaša Stanko // Foto: RK Podravka Vegeta

Podravka Vegeta na svojim je službenim stranicama predstavila Tjašu Stanko, mladu slovensku reprezentativku čijim je dolaskom zaokružen popis igračica koje će u novoj sezoni nastupati za koprivnički klub.

Nastupala je za RK Zagorje i Krim Mercator. Posebno se ističe činjenica da je 2018. godine proglašena najboljom mladom igračicom Lige prvakinja.

– Koprivnica je definitivno manji grad nego što su to Maribor ili Ljubljana, ali ja mislim da je to prednost. Znam da je u ovoj dvorani uvijek dobra atmosfera i da su odlični navijači. Sigurna sam da ću se s curama dobro razumjeti i da ćemo atmosferu održavati i dalje – kazala je za službene klupske stranice.

Iako poznaje većinu Podravkašica, u najboljim je odnosima zasigurno s Lamprini Tsakalou, suigračicom iz Krima koju je najtrofejniji hrvatski rukometni klub već predstavio.

Foto: RK Podravka Vegeta

T. Stanko može biti rješenje za gotovo sve vanjske pozicije, ali ponajprije pogotke postiže s pozicije lijeve vanjske igračice. Tako je u protekloj sezoni Lige prvakinja čak 57 puta upisala u listu strijelaca. Očigledno je kako će za trenera Zlatka Saračevića biti veliko pojačanje i novo oružje u borbi za prolaz u Ligi prvakinja.

– Mislim da je ovaj klub odličan i da je ujedno i jaka konkurencija Krimu, a posebno zato što je stabilan i iz sezone u sezonu teži nekim višim ciljevima i ostvarenjima. Svakoj je curi san igrati Ligu prvakinja i meni je definitivno drago da smo za novu sezonu osigurali izravan ulazak u grupnu fazu – navela je.

Podsjetimo, Podravka će biti dio skupine A zajedno s francuskim Metzom, norveškim Vipersom i mađarskim Ferencvarošem.

– Mislim da je grupa uistinu jako teška, ali u Ligi prvakinja nije moguće dobiti slabog protivnika i tu je 16 najboljih klubova u Europi, ali i na svijetu općenito. Ne želim ništa predviđati, najbitnije je da se dobro uigramo i da budemo dobra ekipa, a onda tek nešto možemo napraviti na terenu – smatra.

Ujedno je ispričala i čime se bavi kada svojim pogocima ne ruši konkurenciju, a što će uskoro raditi u dresu Podravke.

– Obična sam cura i najradije šetam, krećem se i vozim bicikl. Uživam i u druženju s prijateljicama na kavi, a nekad prije dok još nisam bila profesionalno u rukometu sam često i skijala, no ta aktivnost je za sada sa strane zbog mogućih ozljeda. Volim jako provoditi vrijeme i sa svojim psom koji će mi jako nedostajati, kao i, naravno, cijela obitelj, no odlično je što će mi svi biti blizu – ispričala je T. Stanko.

Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta
Foto: RK Podravka Vegeta

čitam...
Loading...