1. hrl za žene

FOTO Podravka Vegeta slavila u podravskom derbiju protiv Pitomače, raspucana Vidak ušla u formu prije Danske

Pitomača je prijetila povratkom, dogodilo se da su bile na jedan razlike, ali Podravka je sve prelomila u 26. minuti kada je počela zabijati i do poluvremena je podigla vodstvo na pet razlike.

21:13h
1
Rk Podravka - Rk Pitomača
Foto: Ivan Brkić

Podravka Vegeta igrala je danas u gimnazijskoj dvorani podravski derbi protiv ŽRK Pitomače. Gošće ove sezone imaju samo jednu pobjedu u sedam kola, te su na ovaj susret stigle u ulogi autsajdera. S druge strane, domaća Podravka Vegeta u petak putuje u Dansku na europski susret s Viborgom.

Podravka je u već nakon nekoliko minuta vodila, te održavala vodstvo. Pitomača je prijetila povratkom, dogodilo se da su bile na jedan razlike, ali Podravka je sve prelomila u 26. minuti kada je počela zabijati i do poluvremena je podigla vodstvo na pet razlike. Briljirala je Marijeta Vidak sa sedam pogodaka u prvom poluvremenu. Kod gošći najžešći otpor pružala je bivša Podravkašica Maja Kožnjak, u prvom poluvremenu. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 17-12 za domaću ekipu.

Drugo poluvrijeme Podravka je održavala prednost, Petika je dala priliku igračicama s klupe kako bi sačuvala svježinu prvotimki za Dansku. Deset minuta prije kraja Podravka je imala 10 golova prednosti, a do kraja to je povećano na 13 razlike za Podravku.

Najbolja igračica susreta bila je Marijeta Vidak koja je postigla 10 golova. Antonija Jukić skupila je 11 obrana, a kod gošći Melita Jug uspjela je obraniti 12 udaraca. Za Pitomaču Maja Kožnjak zabila je 8 golova, a Tena Mioč 6 golova.

Prva liga, 7. studeni

RK Podravka Vegeta – ŽRK Pitomača 37-24

Loading...