ipak nema europe

FOTO Podravka Vegeta slavila protiv Viborga u ovogodišnjem oproštaju od Europe pred punom dvoranom Gimnazije

Bila je ovo posljednja europska utakmica za Podravka Vegetu ove sezone, za osvojiti ostaju nacionalno prvenstvo i kup, pa dogodine ponovno pokušati doći do Europe.

19:35h
0
RK Podravka - Viborg - Rukomet kvalifikacije
Foto: Mario Kos

U koprivničkoj gimnazijskoj dvorani danas je odigrana uzvratna utakmica trećeg kola kvalifikacija za EHF kup. Podravka Vegeta dočekala je danski Viborg, a Podravkašice su u prvoj utakmici u Danskoj uvjerljivo poražene s velikih 15 razlike, te su uzvratnu utakmicu igrale više za čast nego za rezultat. Ipak, kap nade je postojala. Na ugodno popunjenim tribinama mogli su se vidjeti i gostujući navijači pristigli iz Danske, ukupno je bilo preko 1500 gledatelja.

U prvoj utakmici Podravkašice su puno promašivale, a zadovoljile su samo Vidak i Kapitanović. Ipak, Podravkašice su dobro krenule u domaću utakmicu, na golu je ponovno sigurna bila Kapitanović, a Vidak je nastavila voditi napad. Poluvrijeme je završilo rezultatom 10-10.

U drugom poluvremenu situacija je također bila izjednačena, u 49. minuti rezultat je bio 17-17, ali su rukometašice Vegete stisnule gas i sačuvale čast pobijedivši u uzvratu ekipu Viborga s 21-20. Ponajbolja igračica susreta bila je Ivana Kapitanović na golu, te Ivana Dežić s pet pogodaka i Marijeta Vidak sa sedam. 

Bila je ovo posljednja europska utakmica za Podravka Vegetu ove sezone, za osvojiti ostaju nacionalno prvenstvo i kup, pa dogodine ponovno pokušati doći do Europe.

PODRAVKA VEGETA: Jukić, Kapitanović, Ećimović; Turk, Dežić, Karlovčan, Popović, Toth, Džono, Mrđen, Franušić, Vidak, Pavlović, T. Petika, Horvat, Debelić.
TRENERICA: Snježana Petika

VIBORG: Poulsen Vestergaard, Olsen Nordstrom; Lundgreen, Hald, Strömberg, Joergensen, Haugsted, Hansen, Nolevska, Nielsen, Norgaard Osterballe, Hykkelbjerg, Hoeg-Poulse, Nielsen Filtenborg, Jensen.
TRENER: Allan Heine Pedersen

EHF kup, treće pretkolo

Podravka Vegeta – Viborg 21-20

čitam...