memorijalni turnir

FOTO Podravkašice posljednje, jubilarni Bepo odlazi prema Sloveniji, bivša “Koprivničanka” najbolja igračica turnira

Podravka je u utakmici za treće mjesto izgubila od FTC-a 37:33, dok je Krim u finalu bio bolji od Siofoka s 36:24

20:45h
0
FTC je bio bolji od Podravke // Foto: Ivan Brkić / RK Podravka Vegeta

Rukometašice Podravka Vegete završile su 15. jubilarni Memorijal Josip Samaržija Bepo bez pobjede. Nakon što su jučer u posljednjim sekundama pokleknule protiv Siofoka, danas je u dvoboju za treće mjesto bolji bio i drugi mađarski klub – FTC. Završilo je 37:33.

Realno gledajući, mađarske prvakinje bile su i favoritkinje u ovom dvoboju, a to su u 60 minuta potvrdile. Podravka je imala prednost samo u prvih par minuta utakmice, a sve ostalo pripalo je gošćama. Već pred kraj prvog dijela imale su u jednom trenutku plus sedam, no Koprivničanke su do odmora smanjile na 21:16. Kao što se vidi u rezultatu, ponovno su dobile previše golova u 30 minuta.

Pitanje pobjednika riješeno je već u uvodnim minutama drugog poluvremena, jer podravkašice nisu mogle zabiti, što je FTC iskoristio i otišao na plus 10. Do kraja su gošće bez većih problema držale tu prednost, iako se Podravka trgnula pa čak i proigrala tako da konačni rezultat i ne izgleda tako loše kako je mogao izgledati.

Jasno, ne treba od ovih poraza raditi dramu, jer je trener Hrupec u nekoliko navrata naglasio kako treba imati strpljenja da se cure upoznaju i uigraju. Ekipa je nova i vremena još ima, ali Liga prvakinja sve je bliže i toga su u klubu svjesni.

U finalnoj utakmici snage su odmjerile rukometašice Krima i Siofoka, a pobjedu su očekivano odnijele Slovenke, koje ove sezone pucaju na sam krov Europe. To su u Koprivnici jasno i pokazale te zasluženo prema Ljubljani nose pehar namijenjen najboljoj ekipi.

Večeras su veliki dio posla napravile u prvih 30 minuta, jer su na odmor otišle s vodstvom 21:14, a konačan rezultat bio je 36:24. Osim pehara, krimovke su kući ponijele i dvije pojedinačne nagrade. Tjaša Stanko, nekadašnja podravkašica, najbolja je igračica turnira, a Barbara Arenhar najbolja vratarka.

Siofok, pak, ima najbolju strijelkinju turnira, a to je Malin Holta.

FOTO: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta