Bilo je i vrijeme

FOTO Podravkina sedmerokatnica postaje zgrada budućnosti

10:23h
0
Sedmerokatnica će poprimiti novu vizuru

Dolaze veliki prozori koji će imati ili zatamnjena stakla ili žaluzine, kompletno će se obnoviti fasada, a zgradu će krasiti i ostakljena stijena u crvenoj boji Podravke. Na krovu zgrade mogao bi osvanuti i paviljon na kojem će biti terasa te će se na tom atraktivnom prostoru odvijati promocije, domjenci, prijemi.

U Podravki uskoro kreću u obnovu sedmerokatnice koja žudi za potpunom rekonstrukcijom. Stigla su tri projektantska rješenja, od kojih je najizglednije da će upravna zgrada dobiti potpuno nov i moderan izgled, piše Podravski list.

Neslužbeno doznajemo da radovi počinju već početkom iduće godine, a u istoj godini bi mogli biti i dovršeni.

Obnova je ujedno i dio velikog procesa poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada u cijeloj grupi Podravka, da bi se ostvarile što veće uštede u poslovanju.

Sedmeroktnica u Starčevićevoj ulici ući u energetski razred A ili čak A+, a iz Podravke će za to tražiti sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Poslovna zgrada Podravke, paviljon na krovu
Izgled zgrade s dvorišne strane

Dotrajali izgled zgrade te stare i potragane ‘šarapolke’ koje su postale prepoznatljivi znak sedmerokatnice past će u zaborav i ona će poprimiti potpuno novu vizuru.

Dolaze veliki prozori koji će imati ili zatamnjena stakla ili žaluzine, kompletno će se obnoviti fasada, a zgradu će krasiti i ostakljena stijena u crvenoj boji Podravke. Na krovu zgrade mogao bi osvanuti i paviljon na kojem će biti terasa te će se na tom atraktivnom prostoru odvijati domjenci, promocije. prijemi.

U sklopu projekta koji je u izradi, rekonstruirat će se i interijer te instalacije.

Ukupna vrijednost investicije je oko 50 milijuna kuna, dio će se namiriti iz vlastitih sredstava Podravke, a dio kreditom Europske banke.

Zgrada nije obnavljana više desetaka godine te narušava ugled i imidž prehrambenog diva, što je sada predsjednik Uprave Zvonimir Mršić odlučio promijeniti te obnovom slijediti svjetske trendove.

Poslovna zgrada Podravke, projektantsko rješenje novog pročelja
Poslovna zgrada Podravke, projektantsko rješenje novog pročelja

čitam...
Loading...