PROSLAVU UVELIČAO VID BALOG

FOTO Podravski studenti proslavili Martinje, krstili mlado vino i izabrali najbrucošicu

Za najbrucoša prijavljeni su bila dva brucoša i četiri brucošice. Pred brucoše su stavljeni izazovi poput pretakanja vina slamkama iz čaše u čašu, prepoznavanja sorti vina, pitalica točno-netočno o Podravini i brojni drugi.

08:36h
0
Foto: Udruga podravskih studenata

Udruga podravskih studenata organizirala je 14. studenog izbor za podravskog najbrucoša i proslavu svetog Martina u prostoru zagrebačkog Društva Podravec.

Za najbrucoša prijavljeni su bila dva brucoša i četiri brucošice. Pred brucoše su stavljeni izazovi poput pretakanja vina slamkama iz čaše u čašu, prepoznavanja sorti vina, pitalica točno-netočno o Podravini i brojni drugi. Nakon završenog natjecanja odabrana je druga pratnja, a to je Lea Putnik iz općine Pitomača, prva pratnja Paula Rakijašić također iz općine Pitomača, a najbrucošica Lara Mihalić iz općine Gola.

Potom je uslijedilo krštenje mladog vina koje je uveličao Vid Balog, nadaleko poznat kao martinjski biskup. Kako već vinski propisi nalažu, izabrani su ministrant i kum vina, a za dobru zabavu pobrinuo se Tamburaški sastav Diversa koji je do sitnih sati zabavljao podravske studente i goste – poručili su iz Udruge.

čitam...