avantura biciklom

FOTO Podravski trojac Tomislav, Bruno i Mario uspješno prkosio oluji, najezdi komaraca, eksremnim vrućinama i padu s bicikla te nakon sedam dana sretno stigao na odredište

Sutra idemo doma, ali busom. Ostvarili smo cilj pa nam je zasad dosta bicikliranja. nedjelju busom doma. Ali imamo nove ideje i želje te nam samo preoataje dobro se pripremiti i sljedeće godine krenuti na novi put, rekli su nam biciklisti. 

19:10h
0
Foto: Tomislav Gregurić

Tri mlada Virovca, Tomislav Gregurić i braća Bruno i Mario Kodba, strastveni zaljubljenici u biciklizam, o kojima smo nedavno pisali, sretno su stigli na cilj.

Prošli su vikedn, točnije u subotu, krenuli iz Virja. Prva postaja bila je Budimpešta, potom Bratislava. Šećer na kraju njihove avanture života bio je Beč. Vozili su šest dana i uspješno savladali čak 670 kilometara.

– Evo čekamo da dođemo k sebi od uzbuđenja jer smo uspjeli u našem naumu. Stigli smo sretno. Iza nas je Budimpešta je stvarno prekrasna, u svim pogledima i biciklom je se stvarno isplati obići. Svugdje su biciklističke staze, pa je zapravo i jako jednostavno doći do svih znamenitosti. Tako da i dok smo krenuli na daljnje putovanje, vrlo smo brzo pronašli putokaze za stazu koja nas je osvela ravno u Bratislavu i Beč – ispričali su nam

Foto: Tomislav Gregurić

Put nije bio nimalo lak te je ovaj trojac uspješno prkostio svim problemima. Oluji u Mađarskoj, najezdi komaraca, teško prohodnim putevima, velikim vrućinama… Čak i padu s bicikla koji je završio bez većih posljednica.

Foto: Tomislav Gregurić

– Na sreću Bruno nije nastradao i bicikl je sve usiješno izdržao. A krivci smo obojica jer ja sam naglo stao da uberem suncokret i Bruno nije uspio reagirati, a vozio se skroz iza mene. Preko volana završio je na podu.Put do Bratislave iz Mađarske i nije toliko zanimljiv jer s oko nas bila sama polja. Bratislava je divan gradić koji smo biciklom prošli za sat vremena. Onda smo do Beča imali još 50- ak kilometara, a posebno nam je zanimljivo bilo to što smo sreli još hrpu biciklista avanturista – ispričali su nam.

Trenutno se nalaze u kampu, odmaraju i uživaju u razgledavanju te predivne eurospke metropole.

– Sutra idemo doma, ali busom. Ostvarili smo cilj pa nam je zasad dosta bicikliranja. nedjelju busom doma. Ali imamo nove ideje i želje te nam samo preoataje dobro se pripremiti i sljedeće godine krenuti na novi put – rekli su nam biciklisti.