RADOVI U TIJEKU

FOTO Područna škola Peteranec zasjat će u novom ruhu i uljepšati boravak učenicima i djelatnicima

Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna, a Općina Peteranec participira s udjelom od 750 tisuća kuna.

08:24h
0
Radovi su u tijeku // Foto: KCKŽŽ

Darko Koren, župan Koprivničko – križevačke županije i zamjenik župana Darko Sobota u pratnji načelnika Općine Peteranec Krešimira Matijašića te izvođača radova obišli su Područnu školu Peteranec gdje su u tijeku završni radovi.

Područna škola Fran Galović nalazi se u sastavu Osnovne škole Fran Koncelak Drnje. Polazi je 63 učenika, u četiri razredna odjela.

Načelnik Matijašić napomenuo je kako je škola bila u derutnom stanju, a osnovni je problem bio u tome što su se kuhinja i kotlovnica nalazile u jednom prostoru, dok sanitarni čvorovi nisu bili primjereni suvremenim uvjetima nastave.

Župan je kazao kako je projekt nastavak ulaganja u sektor školstva, koji će i nadalje biti prioritet, te je dodao kako su konačni ciljevi ove investicije uvođenje jednosmjenske nastave te energetske uštede, nakon što se objekt svrsta u energetski razred B.

Također je istaknuo i pozitivan demografski trend u Peterancu, koji svake godine ima sve više učenika, što je, uz procjenu struke, bio jedan od razloga za dogradnju škole.

Projektom je predviđena dogradnja dviju učionica, prostora kuhinje te sanitarnih čvorova, a u dijelu energetske obnove izvest će se toplinska ovojnica cjelokupne građevine, obnovit će se električne instalacije te instalacije slabe struje, vatrodojave i gromobranske instalacije.

Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna, a Općina Peteranec participira s udjelom od 750 tisuća kuna.

čitam...
Loading...