U TRI TJEDNA

FOTO Podržali inicijativu Zdravo Križevci! Odaziv križevačkih poljoprivrednih proizvođača i kupaca sve veći i veći

Sve dodatne informacije možete saznati pozivom na 048/628-945 od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, putem Facebook inboxa ili na mail zdravo@krizevci.hr.

11:15h
0

Tri tjedna nakon početka rada inicijative Zdravo Križevci, odaziv domaćih proizvođača i stanovnika Križevaca i okolice je odličan, a planiraju se poduzeti i daljnji koraci.

Podsjetimo, ideja inicijative Zdravo Križevci je okupiti sve lokalne proizvođače domaćih proizvoda, razviti svjesnost o prednostima kupovine lokalnih proizvoda kod Križevčana i Križevčanki i posljedično, kupovinom lokalnih proizvoda napraviti pozitivan gospodarski učinak na lokalnu zajednicu te na zdravlje svakog pojedinca.

Na web stranici inicijative za sada su se predstavili proizvođači od kojih možete kupiti, ili ćete moći kupiti kroz par mjeseci kada dozre voće i završi proizvodnja za ovu sezonu, med, batat, maline, kupine, vino, džemove, sir, vrhnje, salatu, lješnjake, čajeve, cvijeće, presadnice, rajčicu i drugo sezonsko povrće, jabuke i mnogo toga drugog.

Foto: Grad Križevci

U Facebook grupi Zdravo Križevci oglasnik je moguće samostalno objavljivati te direktno mogu komunicirati kupci i proizvođači.

Foto: Tihana Grašić
Danijel Šaško // Foto: Tihana Grašić

– Izuzetno smo zadovoljni s pozitivnom energijom i načinom na koji je inicijativa prihvaćena. Pred tri tjedna krenuli smo s objavom kontakta 17 OPG-ova na web stranici Zdravo Križevci, a sada ih je već više od 50. I dalje na dnevnoj razini primamo prijave malih proizvođača koji se priključuju našoj novoj platformi. Dnevno više od 250 potencijalnih kupaca pretražuje proizvođače i potrebne proizvode putem web stranice. Super je što je većina proizvođača spremna isporučiti košare sa zdravim proizvodima na kućni prag što je usklađeno s trenutnim preporukama. Proizvođače najviše promoviramo putem Facebook fan stranice i dio njih nam je javio kako im se u razdoblju objava prilično povećala prodaja, a za sada su nešto više „profitirali“ proizvođači koji imaju širu paletu proizvoda i povrća i nalaze se bliže centru grada. Pred nama je jako puno posla u kojem želimo dodatno poboljšati distribuciju lokalnih proizvoda, a uz ovakvu podršku Križevčana, siguran sam da ćemo uspjeti ostvariti planirano te ne samo u kratkom roku, pomoći malim proizvođačima križevačkog kraja – rekao je Danijel Šaško, dogradonačelnik Križevaca.

Sve dodatne informacije možete saznati pozivom na 048/628-945 od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, putem Facebook inboxa ili na mail zdravo@krizevci.hr.

 

čitam...