lino višebojac

FOTO Pogledajte kako je bilo na jubilarnom desetom finalu

18:37h
0
Lino višebojac // Foto: Ivan Brkić
Lino višebojac // Foto: Ivan Brkić

Pobjednici ovogodišnjeg Lino višebojca su Filipe do Santos iz Dugog Sela i Anja Okreša iz Sv. Jurja na Bregu, te Igor Šutalo iz Čapljine i Lana Memišević iz Travnika.

Veliko finale jubilarnog 10. Lino višebojca održalo se danas, u subotu, u prepunoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović, a domaćin ovog festivala sporta bila je koprivnička Osnovna škola Braća Radić.

Tom prilikom svoje sportske snage odmjerili su višebojci iz čak 24 škole iz svih hrvatskih županija, a velikoj završnici projekta koji je u ovoj školskoj godini okupio više od 24.500 učenika, pridružili su se i osnovnoškolci iz Bosne i Hercegovine.

Pobjednici ovogodišnjeg Lino višebojca su Filipe do Santos iz Dugog Sela i Anja Okreša iz Sv. Jurja na Bregu, te Igor Šutalo iz Čapljine i Lana Memišević iz Travnika.

U osvajanju bodova u rukometu, nogometu, košarci, trčanju i skoku u dalj pomogli su im Damir Martin, dvostruki svjetski i europski prvak u veslanju i osvajač srebrne olimpijske medalje, Luka Stepančić koji je s hrvatskom rukometnom reprezentacijiom osvojio brončanu medalju na svjetskom prvenstvu, Sandro Obranović, rukometaš PPD Zagreb i  hrvatske rukometne reprezentacije, koji je kao osnovac pobijedio na Lino višebojcu u svojoj školi, te Ana Nikšić i Ekatarina Nemaškalo, igračice Podravka Vegete i hrvatske rukometne reprezentacije.

S druge strane, navijačke snage udružilo je 900 učenika Osnovne škole Braća Radić i gotovo 700 navijača iz 14 gradova iz dvije države.

Ovaj projekt Podravka organizira radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod učenika osnovnih škola te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva.

– Ovo je jedinstveni festival dječje radosti, optimizma i pobjedničkog duha. U Lino višebojcu je u 10 godina sudjelovalo više od 220.000 djece. Lino im poručuje budi ono što želiš, a da bi bio ono što želiš moraš vjerovati u sebe, moraš biti spreman svaki dan dio svog slobodnog vremena provesti aktivno i upijati znanje koje te okružuje – rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke.

Jedinstvenom spoju sporta i zabave pridružili su se Ivana Vrdoljak Vanna, koja je i sama nekada igrala rukomet u rodnoj Koprivnici, te Dino Miklaužić, pobjednik druge sezone showa RTL Zvjezdice.

čitam...
Loading...