Vratili se u školske klupe i probudili kreativnost u sebi

FOTO Pogledajte i pročitajte na koji način su učitelji iz Drnja obilježili Svjetski dan učitelja

Unatoč crtačkom neiskustvu i brojnim obvezama, odlučili smo sudjelovali u umjetničkom izazovu, pomalo sumnjajući u svoje sposobnosti - napomenuli su na samom početku učitelji drnjanske škole.

11:12h
0
IMG
Foto: OŠ Fran Koncelak Drnje

U obilježavanje Svjetskog dana učitelja, 5. listopada, uključili su se i učitelji Osnovne škole Fran Koncelak iz Drnja i to na jedan poseban način. Naime, inspiriran prošlogodišnjom izložbom učeničkih radova s portretima učitelja, Mario Dimić, učitelj likovne kulture, odlučio je isti izazov postaviti pred učitelje te im tako predložio da odaberu kolegu iz zbornice ili poznatu ličnost koju će portretirati povodom Dana učitelja.

– Unatoč crtačkom neiskustvu i brojnim obvezama, odlučili smo sudjelovali u umjetničkom izazovu, pomalo sumnjajući u svoje sposobnosti – napomenuli su na samom početku učitelji drnjanske škole.

Ipak, kako govore, međusobna podrška i suradnja temelj su njihova prijateljskog ozračja u zbornici pa je podržavanje Marijevog projekta bilo neupitno.

– Mario je uvijek u svojim kretivnim pričama nailazio na podršku kolektiva, ali i našeg ravnatelja  koji ima izražen senzibilitet za umjetnost. On ističe kako su ga profesionalno oblikovali brojni projekti na kojim je do sada sudjelovao te se ovog puta ohrabrio i odlučio otići korak dalje. U samo nekoliko dana uspio je svojim mentorstvom ohrabriti ljude koji nikad nisu bili skloni crtanju na pomicanje vlastitih granica i stvaranju nemogućega, crtanje prepoznatljivih portreta – složili su se učitelji.

Prvotno sramežljivo vježbanje početnih skica i dolaženje na Marijeve sate, kako napominju učitelji, rezultiralo je obostranom izmjenom pozitivne energije i motivacije. Ne treba ni napominjati da je na samom početku bilo dosta greški, ali i frustracija nastalih tim greškama, ali na kraju svih krajeva kada su se učitelji izvježbali i kako su se bližili kraju sve negativne emocije postepeno su se pretvarale u zadovoljstvo postignutim i nevjerici da su ipak sposobni oblikovati kvalitetne portrete.

Tijekom procesa crtanja, osim crtačkih vještina, svladali su i onu najvažniju vještinu – vraćanja u školske klupe i preuzimanja uloge učenika koji se trudi svladati sve prepreke do ostvarenja cilja. Zadovoljstvo postignutim dalo je novi polet školi Fran Koncelak za neke svježe ideje i projekte, a učenicima škole uzore koji im pokazuju da se nema toga što se uz suradnju, trud i ljubav ne može postići.