MNOGO, MNOGO TOGA

FOTO Pogledajte kako bi mogao izgledati planirani bazen u Ludbregu, gradsko vodstvo najavljuje hrpu projekata

Najavio je gradonačelnik Dubravko Bilić putem službenih gradskih stranica i multifunkcionalno igralište u Hrastovskom, uređenje doma u Selniku, rekonstrukciju kino dvorane, sanaciju klizišta Starjak i još mnogo toga.

10:57h
0
Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu se, prema objavi na gradskim stranicama, pripremaju veliki i zanimljivi projekti. Je li riječ o predizbornim obećanjima ili ne, ostaje nam za vidjeti, no svakako, navedeni brojni projekti gradu bi zasigurno pružili novu vizuru i učinili ga zanimljivom turističkom destinacijom. Ističe se gradnja bazena, u sklopu kojega je plan urediti autokamp, i to ispod restorana Črn-Bel. Tu su i BIKE park, kao i uvođenje umjetne trave na stadionu NK Podravine te igrališta za košarku i odbojku.


Najavio je gradonačelnik Dubravko Bilić putem službenih gradskih stranica i multifunkcionalno igralište u Hrastovskom, uređenje doma u Selniku, rekonstrukciju kino dvorane, sanaciju klizišta Starjak, gradnju nogostupa i biciklističke staze od Sigeca do Slokovca i Apatije, uređenje vodovoda u Vinogradima Ludbreškim, uređenje ondašnjeg doma, kao i onoga u Bolfanu, pa i, između ostaloga, nastavak uređivanja Otoka mladosti.

– Ukoliko se sve realizira kako treba u ovoj prihodovnoj strani krenuli bismo s otkupom  prostora u Mlinu i taj prostor bismo preuredili za potrebe gradske knjižnice. To bi bilo oko 1500 kvadrata korisnog prostora što bi sasvim zadovoljilo potrebe knjižnice. Jedan primjereni i suvremeni prostor, okupljalište mladih i svih drugih koji vole knjigu i sve sadržaje koji se organiziraju uz knjižnicu – rekao je Bilić.

Foto: Grad Ludbreg
Bilić: “Cijeli bi se taj prostor mogao pretvoriti u istražno polje Ludbreg.”

Izdvojio je kako, uz Pulu i Zagreb, imaju sustav mjesnih odbora koji funkcionira poput grada.

Foto: Ivan Balija
Gradonačelnik Dubravko Bilić // Foto: Ivan Balija

– Odradili smo prve razgovore o korištenju geotermalne energije na području Ludbrega. Naši sugrađani znaju i bolje nego ja da su na Ludbregu rađena mnogobrojna ispitivanja i mnogobrojne bušotine u kojima se prvenstveno tražila nafta, ali je otkrivena topla voda. Sada taj neuspjeli pokušaj i otkrivanje tople vode može postati vrlo važan izvor održive proizvodnje takozvane zelene energije – dotaknuo se Bilić i obnovljivih izvora energije, navevši bušotine interesantne za proizvodnju struju u Selniku, Sigecu i Bolfanu.

– Cijeli bi se taj prostor mogao pretvoriti u istražno polje Ludbreg. Cilj nam je probati sa Županijom i općinama Mali i Veliki Bukovec jer oni provode taj projekt kroz Biotermal i vjerojatno će ove godine započeti neki ozbiljniji radovi na tom području, da taj zapadni dio županije postane središte županije za obnovljive izvore energije s obzirom i na naš projekt solarne elektrane – dodao je prvi čovjek ludbreškoga grada, što znači da Ludbreg planira izgradnju elektrane kako bi proizvodili zelenu energiju.

Foto: Grad Ludbreg
Proračun za 2021. godinu iznosi 56 milijuna kuna.

Proračun za 2021. godinu iznosi, podsjetio je Bilić, 56 milijuna kuna. Pojasnio je kako se 39 posto toga iznosa veže uz porezne prihode koje građani daju kroz porez na dohodak, dok je oko 31 posto vezano uz europske projekte ili one hrvatskih ministarstava.

– Uvode se novi prihodi koji će nama na neki način uskratiti jedan dio sredstva koji smo ulagali u razvoj grada, ali smo se prilagodili i donijeli taj proračun od 56 milijuna kuna koji će u onoj rashodovnoj strani pokazati u kojem smjeru grad ide – izjavio je Bilić.

čitam...