višenamjenski prostor

FOTO Pogledajte kako će izgledati vanjski okoliš đurđevačkog Doma kulture, radovi su u punom jeku

17:30h
0
Foto: Jurica Karan

Đurđevački Dom kulture nedavno je obnovljen iznutra, napravljena je energetska obnova čime je cijelo zdanje postalo puno ugodnije i učinkovitije. Sve se u njemu moderniziralo, od krovišta preko stolarije i rasvjete do samog unutarnjeg uređenja i nove pozornice. Radovi su bili vrijedni gotovo četiri milijuna kuna i tu je završena ona unutarnja obnova.

Radovi nisu stali, već je pokrenut i drugi projekt, onaj vanjskog uređenja vrijednog 703 tisuće kuna. Dio od 127 tisuća kuna sufinancira ministarstvo, odnosno država. Radovi su se prvenstveno ticali prostora ispred Doma kulture koji je bio u lošem stanju, stoga je to sve uklonjeno i sve će biti novo.

Ako prolazite centrom Đurđevca možete vidjeti ograđeni, zaštićeni prostor jer su radovi u tijeku. A iza ograde proširuje se podest ispred ulaza koji će biti ljetna pozornica za održavanje predstava i gradskih manifestacija. Nasuprot novoformirane pozornice nalazit će se i novoizgrađena klupa-gledalište.

Prostor će se od postojeće ulice Vladimira Nazora odvojiti izgradnjom dvije zone zelenog pojasa, posadit će se nova platane, a obnoviti će se i javna rasvjeta.

Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture. Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

– Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato nam je plan multifunkcionalno opremiti veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, a i u budućnosti kino projekcije. Urediti ćemo i okoliš u stilu uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora, izgraditi amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati brojne kulturne i glazbene manifestacije – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči prije nekoliko mjeseci.

S obzirom na dinamiku radova čini se kako bi u proljeće sve trebalo biti spremno i otvoreno. Ne sumnjamo da će Grad Đurđevac prirediti otvorenje dostojno prilici.

Foto: Jurica Karan
Nacrt // Foto: Grad Đurđevac
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan