Sveučilište Sjever

FOTO Pogledajte kako je bilo na prvoj promociji studenata u Koprivnici

14:15h
0
Prva generacija prvostupnika Sveučilišnog centra Koprivnica // Foto: Marko Murković
Prva generacija prvostupnika Sveučilišnog centra Koprivnica // Foto: Marko Murković

Sveučilište Sjever i studenti proizvedeni ovdje biti će najznačajnija stvar za naš grad nakon Vegete – kaže Mišel Jakšić, koprivnički dogradonačelnik.

Glamurozna dodjela diploma prvostupnicima novinarstva, medijskog dizajna te poslovanja i menadžmenta u medijima prvi put održana je u Sveučilišnom centru u Koprivnici. Ukupno 48 studenata iz prvog reda pratio je i čestitao im na ostvarenom uspjehu Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever, te gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak sa suradnicima.

– Za naše Sveučilište ovo je veliki dan, prvi put imamo promociju u Sveučilišnom centru Koprivnica. Ovo je izniman uspjeh, jednom u životu postaje se prvostupnikom i velika mi je čast čestitati vam na rezultatima koje ste postigli. Hvala vam na povjerenju koje ste iskazali kada ste upisali ovaj studij – istaknuo je Milković.

Prvostupnicima je na uspjehu čestitala i Gordana Tkalec, pročelnica odjela za novinarstvo, a profesorima se u ime svih prvostupnika zahvalio Davor Tomšić, koji je ujedno primio i nagradu za najboljeg studenta.

Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica rekao je kako tek sad kreće prava i ozbiljna faza u životu prvostupnika koji su danas dobili diplome.

– Ovo je veliki dan za nas i kruna jednog procesa započetog prije deset godina. Siguran sam da će ovaj dan ostati upisan u povijesti Koprivnice kao dan kada su prvi prvostupnici dobili svoje diplome. Planiramo iduće godine otvoriti nekoliko novih studija, neki su već pri kraju. Trenutačno imamo oko 500 studenata, a kroz tri godine planiramo udvostručiti tu brojku – rekao je Tomiša.

Svoj komentar na prvu dodjelu diploma u Sveučilišnom centru Koprivnica dao je i Mišel Jakšić, koprivnički dogradonačelnik.

– Prva generacija studenata koji su proizvedeni u Koprivnici krenula je prema tržištu rada i danas svjedočimo uspjehu ovog projekta. Puno se pričalo o Sveučilištu, i dobrog i lošeg, no ja sam siguran kako će nakon Vegete ovo biti najznačajnija stvar za naš grad – istaknuo je Jakšić.

Na licima diplomiranih prvostupnika novinarstva, medijskog dizajna te poslovanja i menadžmenta vidjelo se pravo uzbuđenje, možda i zato nitko od njih previše nije bio raspoložen za izjave. Ipak, jedna od prvostupnica u prolazu nam je rekla kako je izuzetno zadovoljna postignutim uspjehom.

– O zaposlenju trenutačno ne razmišljam jer planiram nastaviti školovanje na Sjeveru – istaknula je ona.

čitam...