Mnoštvo sadržaja

FOTO Pogledajte kako je danas na Cerinama obilježen Dan zdravlja

U predvorju bazena djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa mjerili su tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv. ’pijane naočale’.

19:51h
0

 

Uz prezentaciju različitih vrsta rekreacije za sve generacije, savjete nutricionista, zdrave napitke te mjerenje tlaka i šećera u krvi obilježen je Svjetski dan zdravlja na Cerinama.

6. travnja, u prijepodnevnim satima Sportski centar Cerine posjetila je skupina mališana iz Dječjeg vrtića Tratinčica te učenici nižih razreda Osnovne škole Braća Radić kojima je ukratko objašnjen značaj tjelovježbe i zdravog načina života te im je pripremljen poligon s raznovrsnim vježbama.

Gosti iznenađenja bile su rukometašice iz Rukometnog kluba Podravka i Klub Tajlandskog boksa Samurai Koprivnica čiji je predstavnik Vinko Peharda. Djeci su prikazivane vještine Tajlandskog boksa.

Nakon rekreacijskog programa, dočekalo ih je zdravo osvježenje voćnih i povrtnih smoothia koje je pripremio Podravkin gastro promotor uz korisne savjete nutricionista o zdravoj prehrani.

Promocija zdravlja nastavila se i 7.travnja od 15:00 do 17:00 sati, u predvorju bazena gdje su djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa mjerili tlak, razinu šećera u krvi te prezentirali tzv.“pijane naočale“. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca, krvnih žile te njihovoj prevenciji.

Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim i povrtnim smoothiem koje je pripremio Podravkin gastro promotor te vrhunske i zdrave napitke, proteinske shakeove Sonne Sporta, specijalizirane trgovine sportske i zdrave prehrane.

Svjetski dan zdravlja posjetili su dečki iz RK Koprivnica-Hangar 18 i cure iz RK Vegeta, a u sklopu promocije zdravlja održana je i humanitarna akcija Udruga volontera Podravke Puls, nazvana Ubaci i ti za tricu iz kolica.

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju specijaliziranih invalidskih kolica za igranje košarke, za članove Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Koprivnica.

čitam...