Punoljetnost festivala kreativnosti

FOTO Pogledajte koja poznata glazbena imena dolaze i što vas sve očekuje na Špancirfestu

15:30h
0
Foto: Špancirfest
Foto: Špancirfest

Posjetitelje čeka više od stotinu uličnih programa – nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada, edukativno-zabavne radionice i još mnogi drugi.

Kreativnost, inovativnost i neprekidna desetodnevna zabava ponovno će zavladati baroknim gradom zahvaljujući novom izdanju svima omiljenog Špancirfesta. Svoj osamnaesti rođendan varaždinski festival kreativnosti proslavit će od 19. do 28. kolovoza, a posjetitelje će počastiti vrhunskim glazbenim nastupima, odličnom gastronomskom ponudom te impresivnim multimedijskim i umjetničkim performansima. Tu iznenađenjima nije kraj, pa je tako Špancirfest ove godine dobio i slavljenički parfem prikladno nazvan 18.

Jedna od novosti punoljetnog izdanja festivala je i proširenje prostora održavanja na cijelu varaždinsku povijesnu jezgru.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Zahvaljujući dodatnom prostoru, posjetitelje će oduševiti i zahtjevnije produkcije uličnoga programa pa će tako svoje vještine pokazati i francuska skupina Transe Express koja će izvesti kazališno-cirkuski performans Mú, najveći ulični performans u Hrvatskoj.

Hladno pivo nastupit će na Špancirfestu // Foto: xoxo.hr
Hladno pivo nastupit će na Špancirfestu // Foto: xoxo.hr

Osim njih, posjetitelje čeka više od stotinu uličnih programa – nastupi stand-up komičara, 3D mapping, virtualno oslikavanje baroknih zgrada, edukativno-zabavne radionice i još mnogi drugi.

Ljubitelji glazbe će također doći na svoje. Na tri pozornice čekaju ih nastupi izvođača kao što su Manu Chao i njegova La Ventura, Dub Fx, TBF, Frajle, Hladno pivo, Tony Cetinski, Lajbach, Pips Chips & Videoclips, Matija Dedić, Tedi Spalato, Lea Dekleva i Zoran Predin, Esma Redžepova, Urban & 4, Zvonko Bogdan, Perpetuum Jazzile, Neno Belan i Fiumens Mediteran Orchestra te brojni drugi.

Bit će i zamamnih mirisa i okusa. Naime, neki od najboljih hrvatskih restorana će, u sklopu festivala hrane i pića na Starom gradu, ponuditi svoje maštovite i ukusne inačice ulične hrane.

Posjetitelje čekaju mnoge zanimljivosti // Foto: xoxo.hr
Posjetitelje čekaju mnoge zanimljivosti // Foto: xoxo.hr

Za najmlađe goste pripremljen je Park kreative u kojem će se poticati dječja kreativnost te usvajanje i izgrađivanje različitih vještina.

Kao i prošlih godina, dio programa je besplatan, dok se dio plaća. Programi na pozornici Kapucinski trg besplatni su za posjetitelje, sedmodnevne ulaznice za Pan pozornicu mogu se kupiti za 350 kuna, a cijene dnevnih ulaznica kreću se od 70 kuna do 175 kuna za Manu Chao La Ventura. Cijena ulaznice za šest dana glazbenih programa na Croatia osiguranje pozornici je 250 kuna, dok se cijene dnevnih ulaznica kreću od 70 do 120 kuna.

 

čitam...