VOLIM PODRAVINU I PRIGORJE

FOTO Pogledajte kreativne radove za koje su učenici dobili županijska priznanja

11:39h
0
Nagrađeni učenici i mentori sa županom // Foto: Matija Gudlin

Natječaj je proveden na razini županije i nastavak je edukativnog projekta Volim Hrvatsku, koji je Hrvatska turistička zajednica prije tri godine ugasila.

Predstavnici Koprivničko-križevačke županije i županijske Turističke zajednice danas su svečano uručili nagrade i priznanja vrtićarcima i učenicima koji su sa svojim radovima sudjelovali na natječaju za likovne radove Volim Podravinu i Prigorje, odnosno literarne radove na temu Djelima svojim zadužili su županiju.

Pristigla su 33 rada iz 10 vrtića, njih 228 poslali su učenici 17 osnovnih škola, dok je ukupno 24 literarna rada poslalo devet osnovnih i jedna srednja škola.

Natječaj je proveden na razini županije i nastavak je edukativnog projekta Volim Hrvatsku, koji je Hrvatska turistička zajednica prije tri godine ugasila.
– Predložili smo Županiji da nastavimo s projektom, jer smatramo da očuvanje kulturnih vrijednosti i baštine ima veze s turizmom, što je prihvaćeno – rekao je direktor ureda TZ županije Zdravko Mihevc.

– Nastavili smo s programom koji najmlađima omogućava da od starijih nauče što je bitno, a to je tradicija na kojoj smo odrasli, čije vrijednosti želimo staviti u prvi plan. Možda sad sve i ne razumiju, ali djeca će ubrzo postati svjesna važnosti prošlosti iz koje smo došli te poznavati ljude koji su nešto ovdje stvorili – poručio je župan Darko Koren.

U kategoriji dječjih vrtića za likovne radove, prvo mjesto osvojile su Valentina Dombaj iz DV Zvončić Gola i odgajteljica Antonija Novak, drugo mjesto pripalo je Heleni Habek iz DV Iskrica Đelekovec i odgajateljicama Vesni Pongrac i Ivani Janeković, a treće Emi Krapinec i Melani Glavnik iz DV Tratinčica Koprivnica i odgajateljici Andreja Hobolić.
Specijalno priznanje dobili su Lucija Andrašić iz DV Igra Koprivnica, Jakov Kamenjak iz DV Križevci, Tin Popec iz DV Pčelica Molve, Lena Janeković iz DV Iskrica Đelekovec i Korina Vrdoljak iz DV Ivančica Koprivnički Ivanec.

Volim Podravinu i Prigorje // Foto: Matija Gudlin
Volim Podravinu i Prigorje // Foto: Matija Gudlin

U kategoriji likovnih radova za osnovnoškolce prvo mjesto osvojila je Emilija Novosel iz OŠ Vladimir Nazor Križevci s mentoricom Anamarijom Smoljanec, drugo je osvojila Petra Salajpal iz OŠ Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica s mentoricom Senkom Pintarić, dok su treće Lucija Lovković iz OŠ Gola PŠ Gotalovo i mentorica Violeta Pranjić.
Specijalno priznanje primili su Lara Mikulinjak iz OŠ Braća Radić Koprivnica, Nela Štubelj iz OŠ Vladimir Nazor Križevci, Filip Turković iz OŠ Vladimir Nazor Križevci, Josip Juraić iz COOR Podravsko sunce Koprivnica, Magdalena Matejak iz OŠ Sidonija Rubido Erdödy Gornja Rijeka, Alan Kovačić iz OŠ Fran Koncelak Drnje te Mia Perošić iz OŠ Fran Koncelak Drnje.

U kategoriji literarnih radova, najbolji je prozni rad “Hiža još stoji” Klaudije Jelinek iz OŠ Molve s mentoricom Marijom Halaček. Drugi je prozni rad “Marcel Kiepach – čudo od djeteta” Gabrijele Herendić iz OŠ Ljudevit Modec Križevci s mentoricom Danijelom Zagorec, dok je treće mjesto pripalo Idi Rupčić iz OŠ Braća Radić Koprivnica za pjesmu “Podravina”, s mentoricom Marijom Petras.
Specijalno prizinanje primili su Krunoslav Knezić iz OŠ Sveti Petar Orehovec za prozni rad “Djelima svojim zadužili su županiju“, Dan Generalić iz OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica za prozni rad “Oni su moj ponos”, Maša Gagro iz OŠ Vladimir Nazor Križevci za prozni rad “Oni su zadužili županiju – Marcel Kiepach – čudo od djeteta”, Matea Martinčić iz OŠ Ljudevit Modec Križevci za prozni rad Sidonija Rubido Erdödy” te Srednja gospodarska škola Križevci za ukupan doprinos.