jednom u 100 godina

FOTO Pogledajte prekrasne prizore obnovljene unutrašnjosti đurđevačke crkve sv. Jurja

Put od glavnih vrata do oltara pokriva novih tepih. Ono što još nije učinjeno, a u planu je, to je zamjena bočnih vrata crkve. Iz gradske uprave naglasili su kako su ovo radovi koji se izvode jednom u 100 godina. 

16:00h
0
Foto: Ivan Brkić

U centru Đurđevca nalazi se župa sv. Jurja. Crkva župe sv. Jurja ovih dana doživljava pravi procvat. Još je ranije u suradnji s Gradom rekonstruiran cijeli pod u crkvi je postavljeno podno grijanje.

Stari pod bio je neravan i jako lošem stanju. Veliku obol obnovi dao je župnik Marko Rac koji je pomagao Gradu kako je god bilo moguće. Nakon završetka radova na obnovi poda, crkva je dobila i novu boju zidova.

Napravljene su i postavljene nove klupe koje su predivne. Put od glavnih vrata do oltara pokriva novih tepih. Ono što još nije učinjeno, a u planu je, to je zamjena bočnih vrata crkve. Iz gradske uprave naglasili su kako su ovo radovi koji se izvode jednom u 100 godina.

Inače, kroz nekoliko godina sustavno se obnavlja unutrašnjost župne crkve te su do sada temeljito obnovljeni i sanirani dotrajali dijelovi krovišta, dio stolarije, pokrajnja (zimska) kapela, sakristija, pjevački kor, a zamijenjene su i kompletne električne instalacije i rasvjetna tijela.

Grad Đurđevac 23. travnja slavi svoj rođendan i blagdan svog zaštitnika sv. Jurja, a svi su jako tužni što tom prilikom neće moći sudjelovati na velikoj misi u novoobnovljenoj crkvi.

Kako crkva izgleda iznutra i što očekivati, pogledajte u galeriji fotografija.

Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić
Foto: Ivan Brkić

čitam...