URUČIVANJE UGOVORA

FOTO Pogledajte što će se obnavljati i graditi državnim novcem u Koprivničko-križevačkoj županiji

Glede povlačenja sredstava za razdoblje od 2014. do 2020. godine, Pavić je rekao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada realizirala 1,6 milijardi kuna.

11:37h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih nacionalnih sredstava korisnicima iz Koprivničko-križevačke i Međimurske županije održano je jučer u Čakovcu.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić uručivši ugovore kazao je kako je riječ o sredstvima za energetske obnove škola i vrtića te gradnju raznih centara. Glede povlačenja sredstava za razdoblje od 2014. do 2020. godine, Pavić je rekao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada realizirala 1,6 milijardi kuna, a Međimurska 1,2 milijarde. U ime naše županije prisustvovao je pročelnik Darko Masnec i ravnateljica PORA-e Melita Birčić.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Ovim dodatnim financijskim sredstvima poboljšava se fiskalni kapacitet naših jedinica lokalne samouprave i olakšava financiranje svojih komponenti, koje su značajne, jer se radi o ozbiljnim projektima s velikim učešćem vlastitih proračunskih sredstava. U konačnici to znači da će se lakše realizirati kapitalni projekti koje jedinice lokalne samouprave provode u sklopu razvojnih programa – kazao je Masnec, a prenijele županijske stranice.

Dakle, u Đurđevcu će se sufinancirati razvoj infrastrukturne poslovne zone A-sjever te energetska obnova upravno-poslovne zgrade i Doma kulture. Općina Ferdinandovac dobila je novac za energetsku obnovu općinske zgrade, općine Molve i Novigrad Podravski za građenje i opremanje reciklažnih dvorišta, Općina Rasinja za energetsku obnovu zgradu Društvenog doma i modernizaciju cesta, Općina Sokolovac rekonstruirat će prilazne ceste za osnovnu školu, vrtić i HNK Sokol, dok će Općina Peteranec iskoristiti sredstva za izgradnju sportskih svlačionica nogometnog kluba.

Ugovore ukupno vrijedne 5.161.274.87 kuna preuzeli su predstavnici jedinica lokalne samouprave.

čitam...