Takva priznanja vrlo su mi draga jer dolaze iz sredine u kojoj živim, radim i treniram – rekao je najbolji sportaš Podravine i Prigorja Danijel Miklečić.

Danijel Miklečić iz križevačkog Fitness kluba Body Fit najbolji je sportaš, a Ida Šimunčić iz Atletskog kluba Križevci najuspješnija je sportašica Koprivničko-križevačke županije u 2015. godini.

– Takva priznanja vrlo su mi draga jer dolaze iz sredine u kojoj živim, radim i treniram. Zahvaljujem županijskoj Zajednici sportova, ali i Zajednici športskih udruga Križevci koji su mi puno pomogli u ostvarenju ovih rezultata. Moram se zahvaliti i svim ljudima koji me prate i pomažu mi jer mi je i najmanja pomoć u ovim teškim ekonomskim vremenima svakako dobrodošla – istaknuo je Miklečić.

Ovo mu je četvrto priznanje za najboljeg sportaša Koprivničko-križevačke u nizu, a zaslužio ga je ponajprije srebrnom medaljom sa Svjetskog prvenstva.

Rukometašice koprivničke Podravke Vegete proglašene su za najbolju županijsku ekipu, a Ronilački klub Šoderica iz Koprivnice najuspješniji je u muškoj konkurenciji.

Paula Rakijašić iz Atletskog kluba Križevci i Bruno Katavić iz Karate kluba KTC Križevci najperspektivniji su sportaši, dok su juniorke Streljačkog sportskog kluba Podravka iz Koprivnice i juniori Streljačkog kluba Križevci 1252 najuspješniji sportski kolektivi.

Priznanje za izuzetno postignuće u sportu u 2015. godini otišlo je u ruke Emi Juričić (Karate klub Đurđevac), Antoniju Tkalčiću (Boks klub David Koprivnica) i Filipu Verčeviću (Hrvački klub Podravka Koprivnica). Nagrađeno je i Školsko sportsko društvo Gimnazijalac koprivničke Gimnazije Fran Galović za osvojeno treće mjesto u kategoriji najboljeg sportskog društva srednjih škola Hrvatske u školskoj godini 2014./2015.

Najuspješnijim trenerom, pak, proglašen je Drago Palčić iz križevačkog atletskog kluba, dok je Ilinka Milas, legenda koprivničkog i hrvatskog kuglanja, primila nagradu za zaslužnog sportskog djelatnika.

– Kada sam 1974. godine u Koprivnicu došla iz Vukovara nisam očekivala da ću sada biti tu pred vama. Hvala vam što ste prepoznali moj put. Željela bih da sva ova mladost nastavi uspješno dalje i neka i mene neko zamijeni – istaknula je I. Milas.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Mirjana Šandor iz Sportske udruge osoba s tjelesnim invaliditetom Đurđevac, a ista ekipa dala je i najboljeg sportaša s invaliditetom – Marija Prelca.

Ekipa đurđevačke udruge zbog postignutih rezultata u visećoj kuglani zaslužila je epitet najbolje u ženskoj konkurenciji, dok je najbolja muška ekipa Kuglački klub osoba s invaliditetom Đurđevac.

Domaćin svečanosti proglašenja održane danas, u utorak, u koprivničkom hotelu Podravina bila je Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije na čelu s predsjednikom Stanislavom Lovkovićem i tajnikom Brankom Zorkom. Okupljene je prigodnim govorom pozdravio i koprivničko-križevački župan Darko Koren, a s njim su u društvu bili i njegovi zamjenici Ivan Pal i Darko Sobota. Ispred Grada Koprivnice na dodjeli priznanja bio je koprivnički dogradonačelnik Mišel Jakšić, a Križevce je predstavljao njihov dogradonačelnik Ivan Vuk.