Provođenje mjere

FOTO Policija počela kontrolirati propusnice na ulazima u gradove, provjerili smo kako to izgleda

Prilikom kontrole potrebno je pripremiti propusnicu i osobnu iskaznicu te je dati na uvid policijskim službenicima.

13:14h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Od danas policija stoji na ulazima i izlazima iz gradova i naselja i kontrolira imaju li građani koji putuju valjanu propusnicu uz pomoć koje mogu napuštati mjesto prebivališta.

Radi se mjeri koju je Stožer civilne zaštite RH donio u cilju smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

– Noćas smo od ponoći do sedam ujutro zaustavili sedam građana koji nisu imali važeću propusnicu. Jedan od njih je bez važeće propusnice putovao iz Slavonije prema Zagrebu, a uz to je prekršio i mjeru samoizolacije te je uz sebe imao još jednog putnika – rekao je danas načelnik PU koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Provjerili smo kakva je situacija na ulazima u Koprivnicu i zatekli smo policijske službenike u Štaglincu, nasuprot benzinske postaje. Kako su nam rekli, zaustavljaju vozila koja voze u smjeru Koprivnice, u što smo se i sami uvjerili. Sama provjera potraje nekoliko minuta, a tijekom našeg prisustva promet nije bio gust pa nije bilo ni stvaranja gužvi.

– Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje Odluke, zbog čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu izdanu sukladno Odluci, ovjerenu i potpisanu od strane odgovorne osobe u pravnoj osobi ili izabranog liječnika obiteljske medicine ili nadležnog stožera civilne zaštite – podsjećaju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Prilikom kontrole potrebno je pripremiti propusnicu i osobnu iskaznicu te je dati na uvid policijskim službenicima. Također, valja napomenuti da prednost prolaska imaju hitne službe.

čitam...
Loading...