uoči blagdana sv. mihovila

FOTO Policija proslavila svoj dan, načelnik Vurnek ugostio političare, interventna policija izložila dio opreme

Uz veliki pijetet prema 20 smrtno stradalih i 170 ranjenih djelatnika u ratu, PU je danas okrenuta prema novim izazovima

12:07h
0
Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ

Svečano je u petak bilo u prostorijama PU koprivničko-križevačke, gdje je povodom Dana policije, koji će se obilježiti idućeg tjedna na blagdan Svetog Mihovila, upriličen prijem načelnika PU Dragutina Vurneka za predstavnike jedinica lokalne samouprave, pravosudnih institucija i državne uprave, ministarstva branitelja, udruga te bivše načelnike.

Načelnik Vurnek je u govoru istaknuo kako PU koprivničko-križevačka u svojem djelovanju, unatoč zahtjevnim okolnostima u posljednjih nekoliko godina, radi iznimno predano i profesionalno, a podsjetio je i na slavne dane Domovinskog rata u kojem je ova policijska uprava dala gotovo 2000 ratnika. Uz veliki pijetet prema 20 smrtno stradalih i 170 ranjenih djelatnika, PU je danas okrenuta prema novim izazovima, istaknuo je načelnik te zahvalio svim djelatnicima i suradnicima na predanom i kvalitetnom radu.

Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ

Čestitku su uputili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, koji su istaknuli kako je PU sa svim svojim postajama pokazala veliko jedinstvo, ne samo u kriznim situacijama već i u brojnim drugim slučajevima. Pohvalili su rad službenika koji radom na terenu, ali i brojnim edukacijama i preventivnim akcijama čine da općine, gradovi i cijela županija budu sigurnije mjesto za život.

Nakon govora, zapovjednik Interventne jedinice policije Matija Skelin je predstavio rad nekadašnje Specijalne policije te suvremene Interventne jedinice policije, a uzvanici su mogli razgledati i dio opreme koja se koristi prilikom obavljanja policijskih zadaća.

Prethodno je delegacija Policijske uprave položila vijenac na Spomeniku hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata te je održana Sveta misa za poginule i preminule branitelje i pripadnike MUP-a u kapelici Svetog Florijana koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek.

Osim Ljubića i Jakšića, svečanosti je nazočio i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ
Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ
Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ
Policija proslavila svoj dan
Foto: KCKŽŽ
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW