GOLEMI ARSENAL

FOTO Policija u našoj županiji uhvatila muškarca koji je prodavao drogu, skrivao strojnicu, eksploziv, mine, bombe…

Podnesene su kaznene prijave.

08:51h
0
Foto: PU koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 41-godišnjakom i 39-godišnjakom. U objavi Policijske uprave koprivničko-križevačke stoji kako ih se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanja trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava.

U kontekstu 41-godišnjaka, sumnja se kako je tijekom ove godine uzagajo konoplju od koje je proizveo marihuanu. Pretražili su mu kući i vikendicu u kojima je pronađeno 1985 grama marihuane, 68 grana biljke konoplje tipa droga, 48 sjemenki nalik na sjemenke indijske konoplje, automatska puška, strojnica, pištolj, tri nabojnika, 703 komada raznog streljiva, 1,9 kilograma eksploziva, ručna bomba i dvije tromblonske mine. Navode, također, kako sumnjaju da je više puta u zamjenu za tablete koje sadrže Diazepam osumnjičenom 39-godišnjaku davao marihuanu.

Protiv 41-godišnjaka zbog ranije navedenih djela podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok je protiv 39-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela omogućavanja trošenja droga i optužni prijedlog zbog neovlaštenog posjedovanja droge, objavila je koprivničko-križevačka policija.

Foto: PU koprivničko-križevačka
Foto: PU koprivničko-križevačka

čitam...