FOTO: Poljoprivredna manifestacija

Na Danima travnjaka 121 izlagač, Panić i Žeger proizvode najviše mlijeka

18:33h
0
foto: Mario Kos

Nagrađeni // foto: KCKZZZa najperspektivnijeg mladog proizvođača proglašen je Franjo Imbrišić iz Kozarevca. Njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osvojio je dosad već brojne nagrade, šampionska zvona i priznanja na domaćim i međunarodnim izložbama.

Na koprivničkom sajmištu danas je i službeno otvorena poljoprivredna manifestacija 19. Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije. Na ovogodišnjoj manifestaciji okupilo se 121 izlagač.

“Prema statističkim pokazateljima, ovaj sajam ima svoje mjesto na karti sajmova u državi. Iako, je sektor poljoprivrede pun problema, vjerujem da ćemo dočekati bolja vremena i da ćemo se bolje organizirati u uvjetima u kojima djelujemo te da će poljoprivreda kao temeljna djelatnost u državi postati prva vrijednost ovog društva”, rekao je na otvorenju koprivničko-križevački župan Darko Koren (HSS).

foto: Mario KosDanas su proglašeni i najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivniji mladi proizvođač Koprivničko-križevačke županije. Sa 529.250 kilograma Zlatko Panić iz Koprivnice najbolji je županijski proizvođač kravljeg mlijeka, a prati ga Milorad Vrhovski iz Cirkvene sa 415.789 kilograma i Zoran Pleško iz Čepelovca sa 412.566 kilograma mlijeka.

Željko Žeger iz Cirkvene sa 63.405 kilograma najbolji je županijski proizvođač kozjeg mlijeka, a iza njega sa 49.788 kilograma probio se njegov sumještanin Petar Vodopija, te Davor Korošec iz Đelekovca sa 44.306 kilograma.

Za najperspektivnijeg mladog proizvođača proglašen je Franjo Imbrišić iz Kozarevca. Njegovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo osvojio je dosad već brojne nagrade, šampionska zvona i priznanja na domaćim i međunarodnim izložbama. Imbrišić je član i upravnog i uzgajivačkog odbora HUSIM-a, aktivno sudjeluje u radu sa znanstvenim i stručnim institucijama, a za istaknuti je njegov rad na genetskom unapređenju grla na domaćinstvu putem ciljanog sparivanja embriotransfera.


>> KOMPLETNA VELIKA FOTOGALERIJA // foto: Mario Kos

čitam...