Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

FOTO Položeni vijenci u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje

11:55h
0
Izvor: koprivnica.hr

Odana je počast svim poginulim braniteljima te su se svi okupljeni još jednom prisjetili vojno-redarstvene akcije Oluja, u kojoj su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1430.

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, na Gradskom groblju u Đurđevcu, Gradskom groblju Pri Svetom Duhu kod Velikog križa u Koprivnici te kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu kralja Tomislava i spomenika prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana u Pitomači položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje.


U Pitomači je vijence položila delegacija Općine Pitomača predvođena predsjednikom Općinskoga vijeća Damirom Begovićem, u Koprivnici su vijence položili v. d. gradonačelnika Mišel Jakšić, Ernest Forjan, Aldijana Matić, Anica Desnica te Darko Tetec, predstavnici Koprivničko-križevačke županije – zamjenik župana Ivan Pal, potpredsjednik Županijske skupštine Marinko Bagarić te članica Županijske skupštine Irena Jagarinec, kao i predstavnici županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata te izaslanstva Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Đurđevcu su isto učinile delegacije Grada Đurđevca, predvođene gradonačelnikom Željkom Lackovićem i članovima Povjerenstva za postavljanje spomenika palim hrvatskim braniteljima, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

Također, polaganju vijenaca prisustvovali su i predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, kao i obitelji te prijatelji poginulih hrvatskih branitelja.

Tako je minutom šutnje odana počast svim poginulim braniteljima koji su svoj život dali za Domovinu, a okupljeni su se još jednom prisjetili vojno-redarstvene akcije Oluja, u kojoj su poginula 174 hrvatska branitelja, a ranjeno ih je 1430.

čitam...