Dan Općine

FOTO/VIDEO Poneseni krilima mašte članovi Kloštranske palete poklonili Općini za rođendan bogatu izložbu

Poneseni na krilima mašte, bojama i oblicima stvorili su slikovnu priču o krajolicima, ljudima, o stremljenjima prema ljepšem i pravednijem svijetu kakav se može vidjeti još samo na slikama.

09:15h
0
Foto: Branko Novosel
Foto: Branko Novosel

Udruga Kloštranska paleta i ove godine je svojoj općini Kloštar Podravski poklonila za njezin rođendan likovnu izložbu naziva Radost dijeljenja.

U galeriji udruge izložena su 28 rada članova udruge. Poneseni na krilima mašte, bojama i oblicima stvorili su slikovnu priču o krajolicima, ljudima, o stremljenjima prema ljepšem i pravednijem svijetu kakav se može vidjeti još samo na slikama.

Na ovoj slikovnoj priči blagi brežuljci okružuju i štite pitoma polja pozlaćena rascvjetalim suncokretima. Visoki jablani stražare nad nizinom i kočoperno dosižu oblake, dok su se vijugavi potoci sjurili s Bilogore, žureći u zagrljaj Dravi. Na prozorima, u starinskim sobama, iskonski lijepih kućica, cvijeće svih boja i vrsta kojim se kite djevojke i na svjetlu mjesečine maštaju o svojim prinčevima.

Cijelu ovu priču i njene aktere, natkriljuje zaštita uskrslog Isusa i našeg nebeskog zaštitnika Svetog Benedikta. Uz ovakvu priču ne može se naći ljepši poklon Općini za rođendan.

Sve su nam ovo ispričali naši umjetnici dok su uranjali u maštoviti svijet stvaranja i pri tom se služili likovnim tehnikama koje su im se činile najprikladnije za vizualizaciju svijeta mašte.

– Na nama je da samo svrnemo pogled na ove ostvaraje i pokušamo stvoriti svoju vlastitu priču. Ako je pronađemo, ova izložba je našla opravdanost postavljanja, a umjetnici radost dijeljenja – istakla je Marija Bobonj, autorica predgovora.

Članice glazbenog sastava Gorbonuk izvele su nekoliko prigodnih pjesama, a pjesmu Podravini pročitala je Terezija Nađ. Među uzvanicima nazočio je načelnik općine Siniša Pavlović i zamjenik župana Darko Sobota, a pripala mu je čast otvoriti izložbu. Izložba je otvorena do 16. lipnja 2018. godine.

čitam...