Brončana na Europskom prvenstvu

FOTO Ponosni Ludbrežani dočekali svoju Saru Kolak

09:27h
0
Foto: ludbreg.hr

Emotivno i uz pokoju suzu Sara je stala pred svoje sugrađane i zahvalila im što su se okupili i što joj pružaju podršku.

Sara Kolak vratila se u Ludbreg nakon što je na Europskom prvenstvu u Amsterdamu osvojila brončanu medalju u bacanju koplja, bacivši novi hrvatski rekord od 63.50.

Jučer su je u jutarnjim satima dočekali gradonačelnik Dubravko Bilić i župan Predrag Štromar kako bi joj čestitali na uspjehu.

– Zahvalila bih se svima, posebno gradu Ludbregu, klubu u Rijeci i Sandri Perković koja je uvijek uz mene i velika mi je podrška. Hvala i mojim roditeljima bez kojih ove medalje ne bi bilo. Iza mene je važno natjecanje i još zapravo nisam svjesna onoga što se dogodilo, emocije se još nisu slegle. – rekla je Sara Kolak.
Prvi Sarin cilj na europskom prvenstvu bio je ući u finale, a potom biti među prvih osam. No, napravila je Sara puno više.

-Izvanrednu stvar za Ludbreg je napravila Sara. Ona je promovirala naš grad diljem Europe. Svi sada znaju za Ludbreg i za jednu skromnu, pametnu i lijepu građanku našeg grada i ona predstavlja sve nas gdje god da kroči – rekao je gradonačenik, Dubravko Bilić.

Na uspjehu joj je čestitao i župan.
– Ona je od onih pojedinaca koja pokazuje mladima na koji način se treba raditi i truditi i na koji način se učiti. Ja se nadam da će ubuduće biti sve više takvih primjera koji će mlade sportaše privući na igralište i treninge – rekao je župan, Predrag Štromar.

U poslijepodnevnim satima priređen joj je i doček na ludbreškom Trgu. Emotivno i uz pokoju suzu Sara je stala pred svoje sugrađane i zahvalila im što su se okupili i što joj pružaju podršku.

čitam...