osnovna škole sokolovac

FOTO Posjetili su nas učenici iz novinarske grupe te iz prve ruke saznali kako funkcionira portal ePodravina, Vanja Grubić: Posao je zanimljiv, a dojmila me se brzina objavljivanja

Nakon ovog susreta mogu zaključiti da je vaš posao zaista zanimljiv i dinamičan. Nije nikada vam dosadno, ali moram reći da zaista čovjek mora voljeti ovaj posao da bi ga mogao raditi, rekla nam je učiteljica I. Pintarić.

14:13h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Učenici iz Osnovne škole Sokolovac, točnije 11 onih koji polaze novinarsku grupu, posjetili su redakciju portala ePodravine i tako iz prve ruke saznali kako izgleda posao novinara, ali i fotografa te na koji način funkcionira najčitaniji novinarski portal u županiji.


Stigli su u pratnji učiteljice hrvatskog jezika Ivane Pintarić, inače i voditeljice novinarske grupe te Nataše Karlovčec, školske knjižničarke.

Prije samog dolaska u redakciju, ekipa portala dočekala ih je ispred koprivničkog Domoljuba u kojem je bilo upriličeno slavlje COOR-a Podravsko Sunce iz Koprivnice pa su imali prilike vidjeti kako izgleda rad na terenu, od uzimanja izjava pa do fotografiranja događanja.

U redakciji su saznali kako nastaju tekstovi, a isto tako i kako se obrađuju fotografije te pripremaju za članak, a i pobliže smo im ispričali kako izgleda posao novinara.

Svoje dojmove sa susreta podijelili su s nama, no priznali su nam i da nitko od njih za sada nema namjeru baviti se novinarskim poslom.

– Bilo je zanimljivo, puno smo saznali. Posao mi se čini zanimljiv jer upoznaješ puno ljudi, a sviđa mi se i to što ste o svemu informirani i znate sve što se događa u našem kraju. Dojmila me se i brzina kojom objavljujete tekstove – kazala nam je učenica Vanja Grubić.

Na pitanje čime se oni bave kroz svoju novinarsku grupu odgovorili su nam da pišu za školski list pod nazivom Stablo radosti, a koji sadržajno donosi presjek te školske godine. Uz to, pišu i vijesti za školsku internet stranicu.

– Nakon ovog susreta mogu zaključiti da je vaš posao zaista zanimljiv i dinamičan. Nije vam nikada dosadno, ali moram reći da zaista čovjek mora voljeti ovaj posao da bi ga mogao raditi – rekla nam je učiteljica I. Pintarić.

Susret smo ovjekovječili i zajedničkim fotografijama.

Učenici u ePodravini
Polaznici novinarske grupe Osnovne škole Sokolovac u redakciji ePodravine //Foto: Ivan Brkić
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

čitam...