VINCEKOVO

FOTO Posjetitelji u Kozarevcu zazivali plodnu vinogradarsku godinu uz tamburaše, kvalitetnu kapljicu i domaće proizvode

Mjesto okupljanja i ceremonije orezivanja trseka i zazivanje rodne i plodne vinogradarske godine bila je klijet Bertalan Željka, a ceremoniju je predvodio poznati biskup Željko Horvat.

10:49h
0
Foto: Općina Kloštar Podravski

Turistička zajednica područja Dravski peski, Općina Kloštar Podravski i Udruga vinogradara i voćara Šiljer, jučer su organizirali Vincekovo na Dravskim peskima.

Ovogodišnje Vincekovo proslavljeno je u Kozarevcu, vinogradarskom predjelu Smrčiki. Mjesto okupljanja i ceremonije orezivanja trseka i zazivanje rodne i plodne vinogradarske godine bila je klijet Bertalan Željka, a ceremoniju je predvodio poznati biskup Željko Horvat uz pomoćnike Valentina Pavlekovića i Ivana Tržić.

Nakon ceremonije, okupljeni su se uputili u obilazak Smrčika, a obišli su klijeti Damira Haleuša, Zdenka Jančija i Borisa Bobonja. Iako je vani bilo hladno, posjetitelji su uživali u dobroj kapljici, domaćim proizvodima i  tamburašima.

Ovo je drugo Vincekovo gdje sudjeluje TZ područja Dravski peski. Kako stoji na službenim stranicama Općine Kloštra Podravskog, prošle godine Vincekovo je održano u Veselom bregu gdje su po prvi puta išli obilaziti klijeti. Smatraju da su posjetitelji zaista bili zadovoljni pripremljenim programom te da će ih se sljedeće godine skupiti još više.

Budući da se radi o dosta velikom vinogradarskom području, cilj je svake godine seliti Vincekovo po vinogradarskim predjelima kako bi se zastupili svi proizvođače, a posjetiteljima približila kvaliteta naših vina. Nadaju se kako će sve veći broj posjetitelja potaknuti osobe da se krenu baviti turizmom te samim time obogate turističku ponudu.

čitam...