DANI OTVORENIH VRATA

FOTO Posjetitelji uz prigodni program degustirali starinska jela i kolače Udruge žena Dinjevac

Organiziiran je i prigodan program.

11:16h
0
Foto: Foto Begović

Udruga žena Dinjevac u četvrtak je prvi puta održala Dane otvorenih vrata u Društvenom domu u Dinjevcu.

Tom prigodom članice su izložile svoje radove, prikazale stare običaje i predstavile cjelogodišnji rad udruge. Dinjevčanke su kroz godinu čejale perje, ručno rifljale robu, heklale, našivavale i oslikavale pisanice. Svi posjetitelji mogli su degustirati starinska jela i kolače. Također, ovom prilikom mogli su razgledati prostor udruge, kao i starine koju čuvaju.

Organiziiran je i prigodan program u sklopu kojega su se predstavili dramska skupina HKUDA-a Frankopan iz Ferdinandovca s predstavom Brat sim, brat tam, i Udruga umirovljenika općine Pitomača koji su zabavili sve prisutne s tradicionalnim plesovima i pjesmama pitomačkog kraja.

Gosti na Danima otvorenih vrata u Dinjevcu bili su i članovi Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije. Predstavljen je njihov rad, kao i aktivnosti u kojima savjet sudjeluje. Predsjednica Melita Ilakovac pozvala je mlade da se uključe u društveni i politički život naše županije.

– Ovim putem bih se zahvalila svim sudionicima Dana otvorenih vrata, kao i predsjedniku vijeća Mjesnog odbora Dinjevac Ivanu Erhatiću, ali najviše našem načelniku Općine Pitomača Željku Grgačiću na podršci – istaknula je Svetlana Bastalić, predsjednica Udruge žena Dinjevac te pozdravila i druge goste, kao i predstavnike udruga i KUD-ova iz općine Pitomača.

čitam...