ZA BOLJE SUTRA

FOTO Posjetom kalničkim vrtovima zaključena stručna putovanja Udruge Mali princ, sudionice upoznale aromatično i ljekovito bilje

Provodi se od 21. listopada 2019. do 21. travnja 2021. godine, a ukupna vrijednost je 440.438,23 kune.

12:02h
0
Foto: Udruga Mali princ

Za bolje sutra naziv je projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ u sklopu kojega su se sudionice upoznale s radom OPG-ova koji se bave aromatičnim i ljekovitim biljem i njihovom preradom.

Šest planiranih putovanja zaključeno je odlaskom u mjesto Kamenica podno Kalnika gdje se nalazi polje lavande i mirisni vrt obitelji Golub. Usto, imaju i druge kulture poput nevena, kadulje, matičnjaka ili timijana. Stari štagalj, pak, pretvorili su u malu destileriju i radionicu, a posjetitelji mogu kupiti suvenire u čijoj izradi sudjeluje cijela obitelj.

Sudionice projekta – Nikolina Paurović, Ana Lukanec, Marija Matkov, Doris Sinković i Matea Konjarek – s voditeljicom Anom Muktić posjetili su i OPG obitelji Črček koja uzgaja smilje. Upoznale su se s procesom uzgoja i namjenom ulja i hidrolata.

Projekt Za bolje sutra provodi se od 21. listopada 2019. do 21. travnja 2021. godine, a ukupna vrijednost je 440.438,23 kune.

Foto: Udruga Mali princ
Foto: Udruga Mali princ

čitam...