12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Festival Dani Tóta

FOTO Posjetom mađarskom Lenygyeltótiju predstavnici Đurđevca revitalizirali dugogodišnje prijateljstvo između dvaju gradova
F

Ovom prigodom ondje je obilježena 25. obljetnica od dobivanja statusa grada. Predstavnici Đurđevca, nakon razgledavanja, prisustvovali prigodnoj priredbi i druženju u čast grada Lengyeltótija.

Ne propustite

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči s predstavnicima Grada posjetio je mađarski grad Lenygyeltóti i sudjelovao na tradicionalnom festivalu Dani Tóta.

Ovom prigodom ondje je obilježena 25. obljetnica od dobivanja statusa grada. Predstavnici Đurđevca razgledali su Muzej lokalne povijesti Lengyeltótija, posjetili tamošnju osnovnu školu, bazen škole plivanja i jezero Kék, a zatim prisustvovali prigodnoj priredbi i druženju u čast grada Lengyeltótija.

Ujedno su razgledali i izložbu fotografija iz susjednog grada Farkaslake s kojim je Lengyeltóti također grad prijatelj.

Gradonačelnik Lengyeltótija Zsombok Lajos i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči složili su se da je ovaj susret predstavljao velik korak u revitalizaciji dugogodišnjeg prijateljstva između dvaju gradova, te je dogovorena i suradnja na projektima prekogranične suradnje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno na vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti