Festival piva

FOTO Potoci domaćeg piva i odlična atmosfera ispunili centar Križevaca i ovogodišnji OktoberTest

Uz besplatan ulaz i dobru glazbu, opuštene i ugodne atmosfere nije nedostajalo, a piva je bilo dovoljno za sve okupljene.

20:21h
0
Oktobertest // Foto: Marijan Kelemin

Niti jedno grlo koje se danas našlo, ili se još uvijek nalazi, u krugu paviljona na križevačkom Strossmayerovom trgu danas nije ostalo suho.

Tamo je od 17 sati krenulo drugo izdanje OktoberTesta, prigorskog srodnika slavnog njemačkog festivala piva, koji se možda ne može mjeriti veličinom s njime, ali bez sumnje može onime što je na pivskoj manifestaciji najvažnije – pivom.

Na jednom mjestu okupile su se sve hrvatske udruge pivara, odnosno Udruga pivara Sjever, Panonski pivarski sindikat, Udruga pivara Brod, Udruga pivara Požega, Petrinjska udruga pivara, Udruga Hmelj (Split) i Križevačka udruga pivara.

Posjetitelji su mogli kušati čak 30-ak piva raznih stilova, a bilo je tu od lagera i aleova pa do stoutova i black ipa piva. Pokazalo se da sve veće tržište domaćeg craft piva ima mnoge adute. Naravno, da sve to lakše klizi pobrinula se i ukusna hrana.

Uz besplatan ulaz i dobru glazbu, opuštene i ugodne atmosfere nije nedostajalo, a piva je bilo dovoljno za sve okupljene.

Dio atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji.