održano edukativno druženje

FOTO Povijesno društvo Koprivnica proslavilo svoj 35. rođendan

Događaju je ispred Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

08:17h
0

U Gradskoj vijećnici održano je predavanje na temu Stogodišnjica završetka Prvog svjetskog rata: Prijeti li nam nova 1914.?.


Predavanje je organiziralo Povijesno društvo Koprivnica, a predavač je bio doc.dr.sc. Željko Krušelj, povjesničar, analitičar i docent na Sveučilištu Sjever.

– Drago mi je da vas mogu pozdraviti na ovoj našoj ovogodišnjoj prvoj aktivnosti. Povijesno društvo ove godine obilježava 35. godišnjicu pa želim svima nama da bar još toliko zajedno se družimo. Nedavno smo obilježili 100. obljetnicu Prvog svjetskog rata, a o tome će nam pričati naš uvaženi član dr. Željko Krušelj. Da li nam se ponovno bliži godina 1914. na to pitanje će nam odgovor dati naš predavač. – istaknula je u svom uvodnom govoru predsjednica Povijesnog društva Koprivnica prof. Lidija Vranar.

– Svijet danas više ne liči na onaj svijet poslije Drugog svjetskog rata nego sve više liči na svijet uoči Prvog svjetskog rata. Odnose koji se pojavljuju u međunarodnoj zajednici iz raznih razloga lakše je razumjeti ako poznajete  situaciju  uoči te 1914., nego ako samo gledate situaciju poslije 1945. godine. Djeluje nelogično, ali vjerujem da svakog od vas to ne iznenađuje i da je to nešto što je potpuno očekivano, razumljivo i što je odraz vrlo kompliciranih odnosa u svijetu. – rekao je na samom početku svog predavanja doc.dr.sc. Željko Krušelj.

Događaju je ispred Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

čitam...