Veliko misno slavlje

FOTO Povijesno ređenje u varaždinskoj katedrali, mons. Bože Radoš postao treći varaždinski biskup

Novi je varaždinski biskup zahvalio najprije dragom Bogu, zatim papi Franji, zarediteljima, biskupima, svim svećenicima, vjernicima i svojoj mnogobrojnoj obitelji i rodbini koja se okupila u varaždinskoj katedrali.

10:53h
0
Foto: Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije

Varaždinska biskupija dobila je novog biskupa. Jučer je svečano zaređen mons. Bože Radoš tijekom svetog misnog slavlja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, prvi puta u povijesti u toj katedrali.

Samoj svetoj misi prethodio je molitveno-meditativni pretprogram kojeg su pripremili bogoslovi Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu zajedno sa svojim duhovnikom i prefektom vlč. Ivicom Cujzekom, svećenikom Varaždinske biskupije.

Biskupsko ređenje mons. Bože Radoša okupilo je u varaždinskoj katedrali brojne crkvene uzvanike. Među njima je bilo četrdesetak biskupa te više od dvije stotine drugih svećenika i redovnika.

Na kraju se svima okupljenima, prigodnim riječima zahvale, po prvi puta kao biskup obratio i mons. Bože Radoš. Novi je varaždinski biskup zahvalio najprije dragom Bogu, zatim papi Franji, zarediteljima, biskupima, svim svećenicima, vjernicima i svojoj mnogobrojnoj obitelji i rodbini koja se okupila u varaždinskoj katedrali.

Njegovu riječ zahvale u cijelosti možete pročitati OVDJE.

čitam...