TJEDAN UPOZNAVANJA

FOTO Povjesničar Hrvoje Petrić Koprivničancima edukativnom šetnjom predstavio važnost groblja

Održao je, također, kratko predavanje o razvoju grada i nastajanju koprivničkih groblja u kapeli Svetog Duha.

08:10h
0
17
Foto: Komunalac d.o.o.

Komunalac d.o.o. kao član Međunarodne europske udruge značajnih povijesnih groblja od 2017. godine, a u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, Povijesnim društvom Koprivnica i Umjetničkom školom Fortunat Pintarić, pridružio se akciji Tjedan upoznavanja groblja Europe.

Cilj manifestacije je podizanje svijesti o važnosti groblja, njihovih arhitektonskih rješenja, umjetničkih spomenika te povijesnih činjenica vezanih uz nastanak i razvoj grobnih cjelina. Koprivničko Povijesno društvo u četvrtak je s povjesničarom Hrvojem Petrićem organiziralo edukativnu šetnju i upoznavanje s grobljem tijekom kojega je bilo prikazano 13 grobnih mjesta, specifičnih po kulturološkom ili povijesnom značaju.

Održao je, također, kratko predavanje o razvoju grada i nastajanju koprivničkih groblja u kapeli Svetog Duha. Posjetitelji su razgledali izložbu fotografija Hortikulturna groblja Pri sv. Duhu čime je otvoren Tjedan upoznavanja groblja Europe.

Edukativnu šetnju posjetila je predsjednica uprave Komunalca, Nataša Tetec, član uprave Komunalca, Goran Međurečan i njihovi suradnici te su za sve posjetitelje osigurali BusKo kojim su posjetitelji prevezeni na Pravoslavno groblje gdje se nastavila edukativna šetnja.