14.3 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
gradi se na sve strane

FOTO Praši se pored stadiona, s jedne strane ceste Talijani dižu veliku trgovinu, s druge će niknuti zgrada s 34 stana i dva poslovna prostora
F

Zgrade u Koprivnici niču gotovo na svakom koraku i sve se rasprodaju i prije nego sami radovi budu dovršeni

Ne propustite

Nema dijela Koprivnice u kojem se nešto ne kopa, radi, gradi ili, pak, sanira. Grad nam je u zadnje vrijeme jedno veliko gradilište, a dva dodatna otvorena su nedavno u neposrednoj blizini centra grada. Točnije, uz sam stadion, gdje se radi i s jedne i s druge strane ceste.

Prolazeći tim dijelom grada mogli ste primijetiti aktivnosti na prostoru nekadašnje Sloge, gdje će niknuti nova trgovina mješovitom robom u talijanskom vlasništvu. Naravno, riječ je o Eurospinu, o kojem se dugo priča, a sad su, napokon, vidljivi i prvi pomaci na terenu. Nekoliko radnika na gradilištu marljivo kopa i čisti teren za buduću trgovinu s velikim parkiralištem, no ne otkrivaju nam ništa.

Upit smo prije više od tri tjedna poslali i prema Eurospinu Hrvatska, gdje smo pitali kada će radovi završiti, kada će se poslovnica otvoriti, koliko novih radnih mjesta imaju u planu i slične stvari. Odgovor nismo dobili, tek jednu rečenicu u kojoj nam kažu da će priopćenje za medije biti pravovremeno poslano.

Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec

Kako god, nova trgovina počela se raditi, izvođač radova, otkriva ploča na gradilištu, je križevački Radnik, projektant Urbia iz Čakovca, prijavu za građenje 28. veljače podnio je Eurospin, a otvorit će se, kako to oni službeno kažu, prodavaonica robe dnevne potrošnje. Inače, jedan Eurospin već imamo u županiji, prije nekoliko godina otvoren je u Križevcima, a mnogi tu trgovinu uspoređuju s njemačkim Lidlom.

S druge strane ceste, samo 20-ak metara dalje, i neposredno uz teniske terene, gradi se nova stambeno-poslovna zgrada. Tamo su radovi, također, počeli, iskopana je velika graba, a investitora je nekoliko. Među njima i Koprivničancima dobro poznati Darko Grošić, koji jednu zgradu gradi u samom centru, ispred Martinovke.

Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec

Otkrio nam je Grošić da će u suradnji s partnerima pored stadiona izgraditi 34 stana i dva poslovna prostora.

– Svi radovi trebali bi završiti do kraja 2024. godine. Pet je investitora, trećina prostora već je prodana, a nakon što smo iskopali rupu, samo građenje trebalo bi početi nakon Uskrsa i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti. Zgrada će, inače, imati pet katova, odnosno prizemlje plus četiri kata – otkrio nam je u nekoliko rečenica Grošić.

Dakle, unatoč sveopćoj inflaciji, zgrade u Koprivnici niču gotovo na svakom koraku i sve se rasprodaju i prije nego sami radovi budu dovršeni. U podravskoj metropoli se, očito, dobro živi, što je uostalom potvrdilo i nedavno priznanje koje je grad primio, a koje kaže da je po kvaliteti života i sreći građana Koprivnica u samom hrvatskom vrhu.

Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec
Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec
Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec
Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec
Eurospin, zgrada, gradilište
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

u listopadu

Kakav spektakl! U Koprivnicu stiže Saša Matić, jedan od najboljih muških vokala ovih prostora

Regionalna pjevačka zvijezda, a ujedno i jedan od najboljih muških vokala ovih prostora, Saša Matić, najavio je svoj veliki koncert u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti