Slavlje za mještane i goste

FOTO Prava fešta na Rokovu u Kozarevcu, plesalo se, natjecalo u nogometu i kuhanju graha

15:38h
0
Foto: TZ Dravski peski

U nedjelju su mještani Kozarevca proslavili su Rokovo, koje je privuklo posjetitelje sa svih strana.


Organizatori su bili Turistička zajednica područja Dravski peski i Općina Kloštar Podravski u suradnji sa udrugama iz Kozarevca.

Program je započeo u 11 sati Svetom misom u župnoj crkvi sv. Franje Ksaverskog u Kozarevcu. Popodne su se sva događanja preselila na nogometno igralište ŠNK Bušpan Kozarevac. U 15 sati održana je pokazna vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Kozarevac. Od 15.30 sati na rasporedu je bio malonogometni dječji turnir između ekipa Mladosti iz Kloštra Podravskog, Budančevice, Prugovca te domaćina Bušpana. Prvo mjesto osvojila je momčad Mladosti iz Kloštra Podravskog, drugo NK Prugovac, treće domaćin Bušpan te četvrto ekipa Budančevice. Sve momčadi dobile su prigodne nagrade, sendviče i sokove. Od 16 sati krenulo je natjecanje u kuhanju graha, 2. Kozarevečka grahijada. Ove godine natjecale su se 24 ekipe, a osim domaćih ekipa na natjecanje su se prijavile ekipe iz Vrbovca, Starih Jankovaca, Koprivnice i Virovitice. Kuhalo se do 19 sati kada su ekipe nosile svoje uzorke na ocjenjivanje stručnom žiriju.

– Nakon kušanja svih uzoraka, stručni žiri odlučio je da je najbolji grah skuhala ekipa Vinskih mušica. Drugo mjesto pripalo je ekipi Općina Kalinovac/LU Zeko Kalinovac, a treće Mjesnom odboru iz Grabrovnice. Priznanja svim ekipama dodijelila je pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev uz pomoć cjelodnevnog animatora Vida Baloga – kažu organizatori.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik TZ područja Dravski peski Danijel Zvonar. Svi posjetitelji mogli su besplatno degustirati grah koji se pripremio. Odigrala se i prijateljska nogometna utakmica između seniora domaćina Bušpana te gostiju iz Prugovca u kojoj su uspješniji bili gosti.

– Za najmlađe posjetitelje bilo je puno zabavnog sadržaja, a nakon cjelodnevnog programa uslijedila je zabava uz Kameleon band koja je potrajala dugo u noć. Posebno se zahvaljujemo Podravka d.d. iz Koprivnice na posudbi suncobrana – zaključuju organizatori.

čitam...