Što kažu građani

Foto: Pred đurđevačkom tržnicom predizborni krkljanac

22:26h
0
Brojni političari okupili su se danas na đurđevačkoj tržnici// foto: Matija Gudlin

Do izbora su još samo dva dana i izborna kampanja je u punom jeku. Odlučili smo provjeriti što o izborima, strankama i kampanji misle građani.

Do izbora su još samo dva dana i izborna kampanja je u punom jeku. Ispred đurđevačke tržnice u četvrtak se okupilo  mnoštvo kandidata za Sabor i volontera različitih političkih stranaka, koji su građanima predstavljali svoje programe i dijelili promotivne materijale. Osim što su ih upoznavali sa svojim aktivnostima, planovima i programima, častili su ih kuhanim vinom, kavom, sokovima, krafnama, kolačima, jegerom i kruhom.

I dok su jedni uživali u razgovoru s političarima, drugima je gužva ispred tržnice smetala. Kupci su se nespretno probijali između štandova i gomile koja se okupila povodom izborne kampanje. Međutim, bilo je i onih koji su se nakon obavljene kupovine odlučili okrijepiti na štandovima, neovisno o tome preferiraju li tu političku opciju ili ne. Ni prodavači na tržnici nisu bili previše zadovoljni situacijom.

Stoga smo pitali što o izborima, strankama i kampanji misle građani.

Prodavačica Ljerka jedna je od onih kojima je politike i političara već dosta.

– Uopće me ne zanimaju i već me pomalo živciraju. Dosta mi je politike. Ne idem na izbore – rekla nam je ona.

S druge strane, umirovljenica Marija ipak će izaći na izbore, ali prije nego odluči kome će dati svoj glas, kaže da se mora posavjetovati s mlađima u svojoj obitelji.

– Ni nakon izbora neće biti ništa bolje. Penzije sigurno ne budu povisili – rekla je i objasnila kako za nju više i nije važno hoće li sutra biti bolje, ali brine je što će i kako će biti njezinim unucima.

Bolju situaciju ne predviđa ni poljoprivrednik Ivan. Razočaran je sveopćom situacijom u državi i politici, a ponajprije time što selo danas propada i u potpunosti je uništeno.

– Svi sve obećavaju, ali nikakve koristi od toga. Ova vlast, a i ona prijašnja, uništile su našu poljoprivredu – zaključio je.

Objasnio je kako je situacija iz dana u dan za njega sve lošija jer on i dalje mora proizvoditi i prodavati da bi preživio i prehranio svoju obitelj, a slabo se kupuje jer ljudi nemaju novaca pa ga najviše žalosti činjenica da dobar dio onoga što uzgoji, najčešće propadne.

Slijede li bolji dani, ostaje tek za vidjeti.

čitam...