Folklorni ansambl Koprivnica

FOTO Pred punom dvoranom pjesmom i plesom svečano obilježili 35 godina rada

09:30h
0
Folklorni ansambl Koprivnica
Folklorni ansambl Koprivnica foto// Ivan Brkić

Pjesmom i plesom izmamili su brojne aplauze publike koja je s oduševljenjem pratila njihov nastup.

Folklorni ansambl Koprivnica dostojno je proslavio 35 godina djelovanja, svečanim koncertom u koprivničkom Domoljubu.

Pjesmom i plesom izmamili su brojne aplauze publike koja je s oduševljenjem pratila njihov nastup.

Folklorni ansambl Koprivnica već 35 godina radi na očuvanju folklorne baštine Podravine i drugih etno zona Hrvatske, a svoj su opus predstavili koprivničkoj publici, koja je ih je došla podržati u velikom broju.

Na svečanom koncertu proveli su ih kroz sjeverozapadni dio Lijepe naše, svoju Podravinu, Međimurje, Zagorje, a u drugom dijelu programa pjesmom i plesom donijeli su duh panonske ravnice, Baranje, Slavonije i Hrvata Bunjevaca.

Na početku su sve pozdravile zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec te predsjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, koje su istaknule važnost očuvanja tradicije te pohvalile cjelokupan rad ansambla i njegov velik doprinos društvu.

U drugom dijelu programa govorili su Andrija Ivančan, umjetnički direktor ansambla Lado te Dražen Jelavić, tajnik Hrvatskog sabora kulture. Članove ansambla nazvali su promicateljima baštine te ih istaknuli kao primjer drugima kako se radi. Poželjeli su ansamblu uspješan nastavak rada, uz želju da tako nastave i u idućih 200 godina. 

Jelavić je podijelio priznanja HSK-a za dugogodišnji rad na promicanju kulturno-umjetničkog amaterizma i hrvatske baštine i to za 10 i više godina, 20 i više godina te 30 i više godina rada članovima FA Koprivnica.

Priznanja je primilo 20-ak članova, dok je zlatno priznanje za 36 godina rada dobila Nada Šešić, predsjednica ansambla.