Tri dana zabave

FOTO Predajom ključeva grada završila nikad bogatija Picokijada

17:00h
0
Zatvaranje Picokijade // Foto: djurdjevac.hr

I posljednji dan Picokijade bio je prepun različitih kulturnih i zabavnih događanja.

Prošla tri dana Picokijada je oživjela, napunila i razveselila cijeli Đurđevac. Iznimno bogat program tijekom cijele manifestacije privukao je ljubitelje kulture, tradicije, zabave, sporta, gastronomije, glazbe i nije bilo onoga tko nije mogao pronaći nešto za sebe.

Koncertom Autoputa, grupe Silente i Elementala na pozornici ispred utvrde Stari grad, sinoć je završila ovogodišnja Picokijada. Brojni Đurđevčani i njihovi gosti uživali su i plesali uz njihovu glazbu.

Picokijadu je službeno zatvorio gradonačelnik Željko Lacković, preuzevši ključeve grada od kapetana. U čast svečanog zatvaranja Udruga sv. Juraj je priredila topovsku kanonadu branitelja grada te je tako oduševila i iznenadila sve okupljene.

I posljednji dan Picokijade bio je prepun različitih kulturnih i zabavnih događanja. Od cjelodnevnih programa posjetitelji su mogli na livadi oko Starog grada uživati u prikazu srednjovjekovnog načina življenja i viteških radionica Viteška posla, u gradskom parku se pak mogla pogledati izložba pijetlova i najljepšeg pijetla Podravine Najlepši pevci Podravine, dok je Lovački dom Mičetinac bio rezerviran za Lovački zestanek, natjecanje lovaca u gađanju glinenih golubova.

U prijepodnevnim satima vozila se rekreativna biciklijada Biciklinom v krug, mini etapa za mlađe uzraste, rekreativna biciklijada, etapa Chicken u dužini od 45 kilometara i maxi etapa Rooster za one zahtjevnije u dužini od 42 kilometra.

Održane su i tradicionalne manifestacije Trk na mlekaro i povorka aranžiranih kola Podravina od leta do leta koje su publiku podsjetile na zaboravljene stare običaje, zanate, nošnje, radove i način života.