Stopljena s prirodom

FOTO Predivna drvena kuća iznad Koprivnice nije san, ona zaista postoji i jednom kad uđete, poželite ostati zauvijek

11:31h
0
Drvene kuće - Woodmar - Mario Ištvan
Foto: privatna arhiva

Izrada kuće od trupaca, ukupne površine 48 kvadrata trajala je dvije godine, a obzirom na interes, vlasnik se možda odvaži na izradu još ovakvih unikatnih ljepotica.

Dosta vam je gradske vreve, neprestanog trčanja za poslom, svakodnevnog stresa? Ova je drvena kuća u vinogradima Kunovec Brega idelana je oaza za opuštanje i izbacivanje stresa.

Iz kuće se vidi, kako kaže vlasnik, pogled najljepši na svijetu, dok ni unutrašnjost ne zaostaje za ovim opisom.

Interijer doslovno, bez pretjerivanja, svakoga tko uđe ostavlja bez daha i odmah poželi u njoj i ostati. Stoga ne čudi što je kuća nominirana za najljepšu najmanju drvenu kuću u Europi.

Dnevni boravak // Foto: Berislava Picek / CROPIX
Dnevni boravak // Foto: Berislava Picek / CROPIX

– Oduvijek sam želio imati drvenu kuću. To je bio moj san koji sam ostvario. Svaki komadić namještaja, osim starog bakinog kredenca, je ručno izrađen, što daje poseban ugođaj topline doma – priča nam sada već bivši vlasnik.

Naime, interes za ovu ljepoticu na bregima iznad Koprivnice bio je iznimno velik, te je ona prodana Nijemcima koji joj nikako nisu mogli odoljeti.

Izrada kuće od trupaca, ukupne površine 48 kvadrata trajala je dvije godine, a obzirom na interes, vlasnik se možda odvaži na izradu još ovakvih unikatnih brvnara.

U rustikalnom, ali i modernom interijeru na donjoj etaži nalazi se predivna ručno izrađena kuhinja, blagovaonica s terasom i roštiljom, sanitarni čvor te dnevni boravak s neizbježnim kaminom. U kući su specifične staklene površine koje kao da ju stapaju s prirodom.

Na galeriji je pak smješten prostor za spavanje. Poželimo odmah leći i slušati pucketanje drveta u kaminu, dok uživamo u predivnom pogledu kroz prozor.

U ljepotu ove fantazije od kuće, uvjerite se sami u fotogaleriji.

 

čitam...
Loading...