veliko natjecanje

FOTO Pregršt veselja, sreće i sporta na Special Power League, djeca s teškoćama u razvoju zauvijek će pamtiti ovaj dan

Ukupno je na turniru igralo šest ekipa. Uz koprivničku, svoje su nogometne vještine pokazale i momčadi NK Istra, NK Osijek, GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Istra 1961 i NŠ Međimurje – Čakovec.

16:00h
0
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo

Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Veliko srce, Rukometni klub Koprivnica Noa i Nogometni klub Slaven Belupo ovog su vikenda bili domaćini 7. turnira Special Power League, natjecanja u rukometu i nogometu za djecu s teškoćama u razvoju. Ideja ovog hvalevrijednog projekta jest motiviranje djece s teškoćama u razvoju (psihička oštećenja, tjelesna oštećenja, socijalno ugroženi, manjine itd.) da se kroz sport aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.

Nakon subote provedene u dvorani Gimnazije igrajući rukomet, jučerašnji dan sportaši su proveli u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović igrajući rukomet, dok su se danas u dvorani Srednje škole natjecali u nogometu. Ukupno je na turniru igralo šest ekipa. Uz koprivničku, svoje su nogometne vještine pokazale i momčadi NK Istra, NK Osijek, GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Istra 1961 i NŠ Međimurje – Čakovec. Turnir je otvorio dopredsjednik Slaven Belupa Danijel Kocijan.

– Iznimna mi je čast i veliko zadovoljstvo što mogu otvoriti današnji turnir. Ovaj projekt je zaista hvalevrijedan i moram istaknuti da sam iznimno sretan što su Slaven Belupo i Podravka dio njega. Podatak da Special Power League raste iz turnira u turnir je potvrda da je cjelokupna ideja na pravom putu. Nadam se da ćemo vam danas biti odlični domaćini i da ćete svi zajedno uživati u Koprivnici. Osjećajte se kao kod kuće i pokažite na terenu sve što znate. Sretno! – rekao je dopredsjednik Slaven Belupa na otvatanju turnira.

Dan je obilježila odlična atmosfera, puno smijeha i zabava. Čestitamo svima na sudjelovanju, bilo je pravo zadovoljstvo biti domaćin ovakvom turniru i jedva čekamo novo druženje – pišu na stranicama Slaven Belupa.

 

čitam...