Bug Future Show

FOTO U prepunoj dvorani kina Europa posjetitelji deaktivirali bombu

U dvije dvorane, u kojima se paralelno odvijao program Bug Future Showa 2017, s pozornica je bolju budućnost predstavilo 50-ak pedagoga i tehnoloških eksperata, tijekom 20 sati sadržaja.

09:12h
0
Podijeli objavu
Pokušaj deaktiviranja Clockwork Briefcasea // Foto: Matija Gudlin

Novi, ljepši i bolji svijet gradili su sudionici još jednog Bug Future Showa u krcatom zagrebačkom kinu Europa, predvođeni arhitektima čiji su alati tehnologija, znanje i dobrota.

U središnjem dijelu tehnološkog spektakla predstavljeni su, naime, hrvatski učitelji. Heroji koji prkose zastarjelom obrazovnom sustavu, prilagođavajući znanost, programiranje, elektroniku i matematiku najmlađima, koristeći metode budućnosti.

Pod motom Building a Better World, show se ove godine bavio usmjeravanjem novih generacija ka STEM kompetencijama, pa su tako oni koji odgajaju digitalnu generaciju postali dijelom hrvatske tehnološke zajednice, uz učestali smijeh, pljesak i nenadmašnu geekovsku atmosferu te brojna predavanja, rasprave i glazbeno-vizualne točke tog jedinstvenog događaja.

Učitelji heroji

-Svi oni koji su vodili ovu zemlju proteklih 26 godina, bez obzira na stranačku pripadnost, ne doprinose tome da Hrvatska postane zemlja bogata znanjem. Zato učenici i ostvaruju slabe rezultate na važnim usporednim međunarodnim istraživanjima, pa i onima za maturu i to iz brojnih predmeta, ne samo matematike. Imamo brojne divne pojedince u javnom i privatnom sektoru, odlične predstavnike u obrazovnom sustavu, ljude na ulici. Pa i svi vi ovdje, geekovi, freakovi, programeri, fejkeri, dobri i loši, idemo izgraditi bolji svijet, bolju Hrvatsku – poručio je tijekom uvodnog predavanja dr. Boris Jokić s Instituta za društvena istraživanja.

Na showu su bili i vodeći regionalni startupovci, pa su tako pobjednici Idea Knockouta, STEMI iz Rijeke, ispričali sve o ostvarenom uspjehu kao izlagači na nedavno održanom CES-u 2017, najvećem svjetskom sajmu novih tehnologija.

Svoje izvanredne projekte predstavili su i startupi Clockwork Briefcase iz Crne Gore te splitski Gammachef koji smo vam već predstavili.

Aleksandar Dlabač, autor Clockwork Briefcasea uživo je svoju igračku predstavio na pozornici i uz pomoć gledatelja pokazao kako se deaktivira jedina bomba na svijetu koja donosi osmijeh na lice. Posjetitelji nisu uspjeli, bomba je eksplodirala, no na sreću osim prepune dvorane smijeha nije bilo drugih posljedica.

Podijeli objavu