Bogat program

FOTO Preradovići brojnim radionicama, priredbom i zanimljivim utakmicama proslavili Dan škole i pjesnikov rođendan

Za učenike nižih razreda vrijedne učiteljice škole organizirale su mnoštvo raznih radionica - Krasopis – pisanje guščjim perom, Izrada starih dječjih igračaka, likovna radionica Preradovićevi kreativci, potom Stare dječje igre i plesovi, Preradovićevi stihovi i Škrinja zaboravljenih igara.

17:00h
0
Podijeli objavu
Proslavljen Dan škole i Preradovićev rođendan // Foto: OŠ Petra Preradovića, Facebook

Osnovna škola Petra Preradovića, Pitomača u petak je svečano obilježila Dan škole, usko vezan uz rođendan pjesnika čije škola nosi ime. Učenici su u prijepodnevnim satima sudjelovali na različitim radionicama vezanima uz Preradovićevo doba.

Za učenike nižih razreda vrijedne učiteljice škole organizirale su mnoštvo raznih radionica – Krasopis – pisanje guščjim perom, Izrada starih dječjih igračaka, likovna radionica Preradovićevi kreativci, potom Stare dječje igre i plesovi, Preradovićevi stihovi i Škrinja zaboravljenih igara. Učenici nižih razreda sudjelovali su na svakoj od spomenutih radionica i pritom stekli nova znanja, prijateljstva te se izvrsno zabavili.

Također, učiteljice su priredile radionice i za učenike viših razreda. Tako su tu bile radionica Tko je, srce, u te dirno, radionica iz njemačkog jezika pod nazivom Petar von Preradovi, radionica iz povijesti i geografije Putnik i Preradovićevi kreativci.

Svi su učenici sudjelovali u radionicama // Foto: OŠ Petra Preradovića, Facebook

U sklopu svečanog dijela programa publika je mogla čuti stihove Petra Preradovića, a nastupio je i školski zbor te učenici razredne i predmetne nastave. Priredbi su prisustvovali mnogobrojni uzvanici među kojima i pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Ravnatelj Igor Maresić svima je čestitao Dan škole te pohvalio organizaciju njegovog obilježavanja, kao i dosadašnje uspjehe učenika i njihovih mentora na županijskim natjecanjima.

Priredbi je prisustvovala i posebna gošća Marta Šimić Mrzlečki koja je održala zanimljivo predavanje. Kroz prezentaciju djeci je objasnila kakvim se točno poslom bavi, što je novinarstvo te kako nastaje dnevnik. Nakon toga odgovorila je na mnoga pitanja novinarske skupine.

Stare dječje igre // Foto: OŠ Petra Preradovića, Facebook

Krajem dana održani su športski susreti. Dok su odbojkašice izgubile u utakmici protiv učenica pitomačke Srednje škole Stjepana Sulimanca, na rukometnoj utakmici između učiteljica i učenica, prepunoj smijeha, bilo je izjednačeno. Učitelji, pak, nisu imali šanse protiv vrhunske igre osmaša u nogometu.

U subotu su, pak, u rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici, održani 49. susreti literarnih družina pod nazivom Preradovićev rođendan.

U spomen na tog velikog hrvatskog pjesnika i domoljuba pripremljen je bogati kulturno-umjetnički program. Nastupile su članice zbora OŠ Petra Preradovića, dramska skupina nižih razreda, folklorna skupina PŠ Grabrovnica te učenice predmetne nastave koje su izvele recital odabranih Preradovićevih ljubavnih stihova.

I veći uzrasti pripremili su svoje točke // Foto: OŠ Petra Preradovića, Facebook

Literarnim izrazom program su obogatili učenici osnovnih škola iz Kalinovca, Kloštra Podravskog, Molvi, Zagreba i Pitomače. U sklopu manifestacije održan je književni susret s književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić. Pokrovitelj susreta bila je izdavačka kuća Školska knjiga koja je za sve sudionike pripremila poklone.

Podijeli objavu