prvi u hrvatskoj

[FOTO] PRESEDAN Policija uhvatila prevaranta koji je skinuo kilometre s Pola i prevario kupca, ono što je uslijedilo je presmiješno

Stvar dobiva još više na apsurdu jer su na internetu osvanule SMS prepiske između ove dvojice muškaraca, a nakon što je osvanuo broj prevaranta njemu su počele stizati svakakve urnebesne ponude. 

14:43h
0
Volkswagen Polo (2014)

Policijski službenici postaje u Pitomači proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja, piše Autostart.

Nakon krim istražiavnja utvrđeno je kako je 45-godišnji muškarac u siječnju ove godine u Pitomači prodao Polo drugom muškarcu, 37-godišnjaku. U tom je trenutku na brojaču kilometara bilo 178 000, a prodan je za nešto više od 35 tisuća kuna.

No, 37-godišnjak je sakrio činjenicu da je s Pola ‘skinuo‘ puno kilometara jer je vozilo 2. srpnja 2018. godine imalo 349 872 kilometra na sebi. Samim činom 37-godišnjak je prikrivao stvarne činjenice, doveo u zabludu i oštetio za novčani iznos od oko 10.000 kuna. Slijedi podnošenje posebnog izvješća ODO u Virovitici.

Na internetu osvanule SMS prepiske između prevaranta i kupca, a nakon što je osvanuo broj prevaranta njemu su počele stizati svakakve urnebesne ponude. 

Gepostet von Snimke prometnica am Freitag, 1. März 2019

Nažalost, niti zemlje EU nisu imune na slične pokušaje prevara. Naime, prema istraživanju ADAC-a gotovo svaki treći rabljeni automobil koji se trenutačno prodaje u Njemačkoj ima skinutu kilometražu. No, u slučajevima rabljenih automobila koji su namijenjeni za izvoz ta se brojka penje do gotovo 50 posto.

Gepostet von Snimke prometnica am Freitag, 1. März 2019

Dakle, gotovo polovica svih rabljenih automobila koji se uvezu iz Njemačke zapravo su čista prevara krajnjeg kupca, jer ne dobiva onakav automobil kakav je spreman platiti. Potpuno je svejedno ukrade li se nekome iz novčanika tisuću ili dvije eura ili ga se za taj iznos prevari na kupoprodaji rabljenog automobila, jer kupac plaća nerealno stanje, odnosno onakvo kakvo prikazuje brojač kilometara.

S obzirom na te činjenice pravnici se slažu kako je europski parlament na dobrom tragu te kako je nužno prijevare s manipulacijom prijeđenih kilometara tretirati kao kazneno djelo.

Gepostet von Dominik Sedak Bencic am Samstag, 2. März 2019

Gepostet von Dragan Matijevic am Freitag, 1. März 2019

Gepostet von Mario Miličević am Freitag, 1. März 2019

Gepostet von Mihael Junior Klić am Freitag, 1. März 2019

Gepostet von Ivan Radenić am Freitag, 1. März 2019

Gepostet von Dario Cvitkovic am Freitag, 1. März 2019

Gepostet von Maky Tech am Samstag, 2. März 2019

Gepostet von Ivan Iko Brakus am Sonntag, 3. März 2019

Gepostet von Davor Klobučarić am Samstag, 2. März 2019

 

čitam...
Loading...