povratak prve hnl

FOTO Presnažni Dinamo protutnjao Koprivnicom, Slaven pao bez ispaljenog metka

Opasan udarac Oršića zabilježili smo u 21. minuti, ali Filipović je to izvadio ispod prečke i poslao u korner. U 35. minuti zaprijetio je Gojak iz blizine, ali opet je Filipović siguran. Slaven je to cijelo vrijeme pokušao polukontrama brzo stići do gola Dinama, ali nedostajalo je kvalitetno završno dodavanje kako bi bili opasni po Livakovića.

19:16h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prekrasan dan u Koprivnici bio je savršen za nastavak Hrvatski Telekom Prve lige. Neuobičajeno toplo vrijeme s daškom vjetra te glavni akter, zagrebački Dinamo, već rutinski privukli su velik broj gledatelja na tribine Apaša. Najbitnije se događalo na travnjaku gdje je Stipić imao svoj prvi okršaj s Bjelicom i njegovim Dinamom. U najavi susreta Stipić je otkrio kako neće na raspolaganju imati Mikulića, Božića i Lulića, dok je Dinamo prije koji dan transferirao najboljeg igrača, otišao je Dani Olmo.

Zaigrao je Stipić u dragih mu 1-3-5-2 s Međimorcom, Parackim i Zirdumom u zadnjoj liniji, u vezi su bili Bogojević, Bačelić-Grgić, Kamber, Glavčić i Goda. a u napadu su prijetili Krstanović i Lima. Na golu je bio Filipović. S druge strane, Dinamo je krenuo s Livakovićem, Stojanovićom, Theofile-Catherinom, Dilaverom, Leovcem, Morom, Ivanušecom, Gojakom, Oršićem, Petkovićem i Kadziorom.

Nije se Slaven preplašio Dinama i njegovih zvijezda, već su odlučno krenuli u susret s jasnom vizijom. Bilo je jasno kako će Modri imati incijativu veći dio utakmice, a Slaven će pokušati iskoristiti njihovu eventualnu pogrešku.

Opasan udarac Oršića zabilježili smo u 21. minuti, ali Filipović je to izvadio ispod prečke i poslao u korner. U 35. minuti zaprijetio je Gojak iz blizine, ali opet je Filipović siguran. Slaven je to cijelo vrijeme pokušao polukontrama brzo stići do gola Dinama, ali nedostajalo je kvalitetno završno dodavanje kako bi bili opasni po Livakovića. Opet je Oršić protegnuo Filipovića u 38. minuti, srećom po Slaven, ponovno je bio neprecizan. I kad su svi mislili da će se na odmor otići bez golova, pojavio se Ivanušec. Petković mu je gurnuo loptu na lijevu stranu, ovaj se oslobodio svog čuvara i izbliza zakucao pod prečku za 0-1.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prvu intervenciju u drugih 45 minuta Filipović je imao u 52. minuti kad je Stojanović opasno pucao. No, ništa nije mogao samo koju minutu kasnije. Oršić je probio lijevu stranu, ubacio pred gol, a odbijenu loptu Petković mirno posprema u Slavenovu mrežu za 0-2. Dao je Stipić priliku i Lovrenu i Šegi, ali najopasniji Slavenov igrač na terenu bio je Krstanović čiji udarac Livaković brani, igrala se 76. minuta. Završilo je 0-2.

Lijepo je vidjeti Stipića kako uz sam aut liniju vodi svoje igrače, bodri ih i daje im upute. Pošto Slaven nema svoju organiziranu navijačku skupinu, može se reći kako je on 12. igrač Farmaceuta. Treba vremena da Stipić uigra velik broj novih igrača koji su ove zime stigli u klub. Slaven za osam dana igra u Rijeci.

Hrvatski Telekom Prva liga, 1. veljače, 17.30 sati

Slaven Belupo – Dinamo Zagreb 0-2

čitam...