Dan bez automobila

FOTO Prigodnim i poučnim šetnjama, sportom i ostalim aktivnostima kreću se mali i veliki diljem Koprivnice

15:30h
0
Predstavaljanje sportova u centru // Foto: Mario Kos

Kako bi dani kretanja i bez auta prošli bez planinara? Tako HPD Bilo u 17 sati šetnju koprivnicom rutom koja vodi mjestima značajnim za povijest Društva.

Europski tjedan mobilnosti danas se provodi kroz Dan bez automobila kad se u tvrtkama, gradskoj upravi te školama i vrtićima potiče male i velike da na posao odnosno u vrtić i školu, dolaze pješice ili biciklom.

Pješačka i biciklistička zona centra grada danas je tom posebnom prilikom proširena te se u njoj ne može vidjeti, čuti ni omirisati motorna vozila.

Tako danas učenici OŠ Đuro Ester idu Pješice u Muzej te obilaze Spomenik biciklu, dok od vrtića ovaj Dan obilježavaju Smiješak, Igra kroz sportske igre s bakama i djedovima te Sv. Josip izrađivanjem poticajnih plakata i izlaganjem na ogradi vrtića,a Tratinčica u suradnji s COOR-om Podravsko sunce oslikava prostor oslobođen od prometa.

U prijepodnevnim satima odvijala se i promocija sportskih klubova, a kako bi dani kretanja i bez auta prošli bez planinara? Tako HPD Bilo u 17 sati šetnju koprivnicom rutom koja vodi mjestima značajnim za povijest Društva.

A Dan bez automobila obilježili su i zaposlenici koprivničke bolnice te je tim povodom organizirano prigodno okupljanje u restoranu.

Loading...