KNJIŽNIČNI PROGRAM

FOTO Prije početka prave škole, mali podravski čarobnjaci otputovali u Hogwarts

Družimo se u Knjižnici uskoro opet, jer ciklus radionica Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu nastavlja se s još tri tematska susreta koji su u planu za listopad, studeni i prosinac, najavljuju.

15:51h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

U Knjižnici i čitaonici Fran Galović tijekom cijele godine provode se radionice programa Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu. Kako je interes bio velik, krajem kolovoza održana su dva susreta. Vodstvo Knjižnice podsjeća kako su na snazi epidemiološke mjere zbog kojih je ograničen broj osoba koji može boraviti u prostoru Makerspacea gdje se program odvija.

– Atmosfera je bila vrlo dinamična, vesela i magična, kao i obično, kad se okupe ljubitelji Harryja Pottera u knjižnici. Polaznici su pokazali iznimnu kreativnost i marljivost i te uspješno odradili sve zadatke koje su za njih pripremile voditeljice radionice Valentina Mikec i Ljiljana Vugrinec, uz pomoć knjižničnih volonterki Marije Vugrinec, Blanke Bunić i Ivane Kolarić – poručuju organizatori.

Naziv druge radionice bio je U vlaku za Hogwarts, što je povezano s početkom školske godine i povratkom mladih čarobnjaka iz serijala u njihovu školu, u Hogwarts. Polaznici radionice učili su o informacijskim izvorima, tiskanima i online, o citiranju iz literature i autorskim pravima, pretraživanju informacija upravo na teme povezane s lokacijama na kojima se odvija radnja serijala o Harryju Potteru, kao i osmislili plakate u online aplikaciji za grafički dizajn Canva te izradili svijeće od kartonskih tuljaca ukrašenih vrućim ljepilom. Na kraju svake od radionica priređena je mala izložba isprintanih plakata.

Tradicionalno, svoje su znanje provjerili u kvizu s pitanjima o svijetu Harryja Pottera. Najuspješniji nagrađeni su simboličnim nagradama, no to je manje važno jer je fokus na zabavi i druženju s vršnjacima, poručuju iz koprivničke knjižnice.

– Družimo se u Knjižnici uskoro opet, jer ciklus radionica Godišnja doba s Harryjem Potterom u Hogwartsu nastavlja se s još tri tematska susreta koji su u planu za listopad, studeni i prosinac – najavljuju.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica